Novinky ze života komunity

Setkání evropských krajně pravicových stran v Rakousku

Na pozvání rakouské FPÖ se předáci politických stran z evropské frakce Evropské národy a svoboda sešli v pátek 17. června ve Vösendorfu v Dolním Rakousku. Přijeli zástupci z Německa, Velké Británie, Nizozemska, Belgie, Polska a dalších evropských zemí.. Ještě před tímto setkáním se setkal předseda FPÖ Heinz-Christian Strache s předsedkyní německé AfD Frauke Petry na vrcholu Zugspitze, aby spolu uzavřeli pakt pro Evropu suverenních vlastí.

Mottem pátečního jednání bylo Co nejméně společné evropské politiky a známá témata, že EU je hrobem demokracie a muslimové jsou ohrožením evropské identity a bezpečnosti. Promluvila řada řečníků, ale nejvíce se účastníci těšili na projev Marine Le Penové, ta svůj projev ukončila slovy:. „Vive L‘ Autriche, vive la FPÖ et vive la France!“

Závěrečným řečníkem byl Heinz-Christian Strache, který prohlásil, že neúspěšný kandidát na spolkového prezidenta Norbert Hofer není jeho konkurentem, že funkce ve straně jsou správně rozděleny a všichni jsou spokojeni. Zahraniční účastníci to viděli jinak, v diskuzích dali přednost Hoferovi, Stracheho přehlíželi. Jedinou podporu našel u Marine Le Penové.

Nad aktivitou evropských krajně pravicových stran nelze mávnout rukou, jejich vítězství v demokratických volbách by mohl znamenat konec demokracie a nástup režimů pevné ruky.

Sdílet:

One Response to “Setkání evropských krajně pravicových stran v Rakousku”

  1. Karel Křivan napsal:

    1. Nemohu souhlasit s označením „krajně pravicové“ strany. Na jejich názorech není nic „krajního“ ! Jejich vítězství neznamená „konec demokracie“, ale návrat demokracie ! Protože to, co v politicky korektní EU vládne, cenzura všech nelevicových názorů, tvrdé prosazování fašistoidní levice, podporaa financování palestinských teroristů, podpora islamizace, přijímání negrů z Afriky v každém množství,… to nemá s demokracií nic společného.
    2. Evropští demokrati a Israel mají společného smrtelného nepřítele. Islám a evropskou levicovou „pátou kolonu“ islámu.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com