Novinky ze života komunity

Juniorská soutěž na Australian Open

Z Izraele ji hraje mladý muž Yshai Oleil, v rámci loňského US Open jsme uvedli, že je izraelskou tenisovou nadějí.

Yshai OLIEL v Melbourne je v juniorce nasazen jako 4. V 1.kole byl jeho soupeřem Francesco Forti z Itálie. Oliel vyhrál 6:3, 6:1. V 2.kole narazil na domácího juniora, kterým byl Matthew Dellavedova. Yshai vítězstvím 6:2, 6:1 postoupil do 3.kola, kde porazil Američana Alexandra Rotsaerta 6:0, 6:0. Řečí českého tenisového slangu si Alexandre Rotsaert odvezl dva kanáry. Yshaai Oliel je nyní ve čtvrtfinále, jeho soupeřem je Menelaos Efstathiou z Kypru. Ten ve 3.kole vyřadil nasazenou 6 Portugalce Duarte Valeho, tedy se jedná o hráče, kterého nelze podcenit.

Partnerem Yshaie v deblu stejně jako na US Open je Belgičan Zizou Bergs. Byli nasazeni jako 6., ale ztroskotali ve 2.kole, kde podlehli dvojici Banthia (IND)/Gore (TUR) 3:6, 6:7.

Je jediným hráčem z ČR, který juniorku hraje, je Michael Vrbenský, který postoupil do 3.kola, kde ale nestačil na Emila Ruusuvuoriho z Finska.

V soutěži juniorek reprezentují Česko Denisa Hindová a Johana Marková. Posledně jmenovaná měla smůlu, že hned v 1.kole narazila na 4.nasazenou Emily Appletonovou z Velké Británie, která ji porazila 6:3, 6:2. Denisa vítězstvím nad domácí Selinou Turuljou 6:1,6:2 postoupila do 2.kola, kde podlehla Elině Rybakině (16) z Ruska 2:6, 5:7

Obě Češky hrály spolu čtyřhru, postoupily do 2.kole, kde prohrály s 5.nasazenou americkou dvojicí McNally/Subhash 3:6, 4:6.

O dalším průběhu juniorských soutěží budeme referovat.

Sdílet:

3 Responses to “Juniorská soutěž na Australian Open”

  1. Denny napsal:

    Nakonec 15 porazila 4: Piros – Oleil 4:6, 6:4, 6:3.

  2. Denny napsal:

    Je to senzace Yishai je ve finále. Porazil nasazenou 1 Číňana Yibinga Wu 6:4, 3:6, 6:2. Jeho finálovým soupeřem je Zsombor Piros (15) z Maďarska. Nevím, zda je Csaba Molnár na turnaji, ale při nejmenším nám pošle aspoň nějaké údaje o Pirosovi – doufám.

  3. Vintíř napsal:

    Yishaii, do toho. Jsi v semi (to nečekal ani Csaba Molnár), soupeř nasazazená jednotka Yibing Wu z Číny je papírově lepší, ale ty máš lepší nervy, tak mu nic nedaruj.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com