Novinky ze života komunity

Petr Erben již komentář nenapíše

Dlouholetý spolupracovník ŽL v Aškelonu Petr Erben dnes ráno zemřel. O úmrtí informovala redakci jeho manželka Eva. Petr se narodil 20. března 1921 v Moravské Ostravě. Již před válkou byl aktivní v sionistickém hnutí. V terezínském ghettu se pak zapojil do práce s mládeží. Prošel koncentračními tábory Osvětim, Mauthausen a Gusen. Po válce se vrátil do Československa, ale v roce 1948 emigroval se svou manželkou Evou před komunisty na Západ, aby nakonec začali svůj nový společný život v Izraeli. Petr byl milovníkem fotbalu, nekončících debat o historii a politice. Jeho postřehy budou ŽL chybět. Pohřeb se bude konat v pátek 7. dubna ve 14 hodin na hřbitově v Mošav Gea u Aškelonu.

Sdílet:

3 Responses to “Petr Erben již komentář nenapíše”

  1. Vintíř napsal:

    Asi nepíši něco nového, ale o fotbalu v Terezíně pojednává kniha Franty Steinera Fotbal pod žlutou hvězdou. I když knihu napsal fanda Sparty, tak ji napsal výtečně. Čtěte.

  2. Denny napsal:

    Čest jeho památce. Petra Erbena jsem v neděli 2.4.2017 dopoledne slyšel na vlnách rozhlasové stanice Bayern 2 v pořadu Fotbal jako naděje, liga v Terezíně.

  3. Clenov napsal:

    Petr byl skvělý člověk a dobrý kamarád!!!

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com