Novinky ze života komunity

Autor antisemitského výroku k rehabilitaci židovského hřbitova v Prostějově stane před soudem

Aleš Rozsíval v pořadu Den D nabízí investici do své iluzionistké show

LN přinesly zprávu, že před prostějovským okresním soudem stane Aleš Rozsíval z Prostějova, jehož státní zástupce posadil na lavici obžalovaných kvůli čtyřem trestným činům, kterých se měl dopustit svými výroky na Facebooku. Jde jednak o útoky na zpěváka Radka Bangu za jeho postoj vůči kapele Ortel, ale i antisemitský komentář k diskusi o rehabilitaci starého židovského hřbitova v Prostějově na facebookové stránce Hanáckého večerníku.

„Na profil umístil příspěvek závažným způsobem narušující soužití lidí, podněcující k nenávisti a hanobení etnické židovské skupiny,“ přiblížil serveru Lidovky.cz předseda prostějovského okresního soudu Petr Vrtěl. Rozsíval se v lednu v debatě pod článkem vyslovil proti pietní úpravě plochy židovského hřbitova s tím, že židům by se měl dle jeho slov „postavit tak koncentrák“. Podle informací ŽL by hlavní líčení mělo být zahájeno v lednu příštího roku.

Aleš Rozsíval je dlouhodobě znám svými nenávistnými verbálními útoky vůči politikům či kardinálu Vlkovi. Mediální pozornosti se mu dostalo i kvůli neúspěšnému vystupování v reality show Česko Slovensko má talent nebo pořadu pro začínající podnikatele Den D.

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com