Novinky ze života komunity

Jiří Šedivý: Riziko teroristického útoku v ČR se postupně zvyšuje

Bývalý náčelník Generálního štábu Armády ČR Jiří Šedivý poskytl sobotnímu vydání Práva rozhovor k současné migrační krizi. Mimo jiné konstatoval, že se riziko teroristického útoku v ČR postupně zvyšuje.


 

„Nemůžeme si myslet, že jsme pořád absolutně mimo tento problém. V Evropě se celkově zhoršuje prostředí, je to i vidět v četnosti útoků, ať už těch velkých, o kterých zpravidla mluvíme, ale i těch malých. Například když došlo k pokynu „zabíjejte křesťany auty a noži“, a vzápětí nato se takové útoky v Evropě objevily. Že to dělají takzvaní vlci samotáři, je sice pravda, ale jejich počet se zvyšuje. Útočníci se radikalizují a používají improvizované prostředky proti lidem, které neznají. To je skutečný teroristický čin – někoho za každou cenu zabít,“ říká Šedivý v rozhovoru s redaktorem Janem Martínkem.

Šedivý tvrdí, že v západní Evropě už nejsme schopni současné vlny migrantů integrovat, ale současně dodává, že se to vlastně nedařilo to ani v minulosti. „V migrační vlně se zkrátka skrývají ať už evropští džihádisté, kteří se vracejí zpátky do Evropy, aby tu byli tzv. školiteli, nebo sem pronikají radikální islamisté, kteří mají za úkol připravovat v Evropě teroristické činy, vytvářet tu buňky a podobně.“

(Právo, 28.11.2015, s. 1 a 8)

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com