Novinky ze života komunity

Potomci gangstera Mayera Lanského chtějí kompenzace po Kubě. Je to chucpe?

330px-Meyer_Lansky_NYWTS_1_retouchedRok poté, co prezidenti Barack Obama a Raul Castro prohlásili, že se vztahy mezi USA a Kubou budou normalizovat, se toto úterý sešli zástupci obou států, aby otevřeli téma mezivládních nároků, které byly uloženy k ledu více než půl století. Této příležitosti využila rodina jednoho z nejznámějších amerických gangsterů Mayera Lanského (1902 – 1983), aby veřejně deklarovala, že chce získat kompenzace za slavný hotel Riviera, do něhož investoval jejich předek. Světová média tato zpráva zaujala.


 

Mayer Lanský se zapojil do kriminálních aktivit v New Yorku již ve dvacátých letech. Společně s Bugsy Sieglem vydělávali na prohibici. Později se Lanský začal věnovat sázkám a hazardu. Koncem 40. let jej pověřil tehdejší kubánský diktátor Fulgencio Batista, aby dohlédl na modernizaci havanských kasin. V prosinci 1957 Lansky v Havaně otevřel hotel Riviera, který po roce a půl znárodnil Fidel Castro. Lanského vnuk Gary Rapoport prohlásil, že nechce na Kubě podnikat, i když hotel stále existuje, pouze si myslí, že spolu s matkou a strýcem by jako právoplatní dědicové měli být kompenzováni. Možná je to chucpe, ale třeba by nakonec Mayer Lanský obstál při srovnání s Fidelem Castrem.

Sdílet:

One Response to “Potomci gangstera Mayera Lanského chtějí kompenzace po Kubě. Je to chucpe?”

  1. gugi napsal:

    Restituční nároky potomků Mayera Lanskyho,z“l, se zdají být legitimní stejným způsobem jako restituční nároky českých občanů vůči kolektivizačním krádežím. Proto vzhůru, Gary, dej to do pořádku. Raději bych té věci byl obhájcem nežli soudcem, i když Kuba bude apriorně předvádět nějaké prekluzivní tanečky v rytmu samby ….☺☺☺

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com