Novinky ze života komunity

Mistrovství Evropy EURO 2016 vylosováno

UEFA asi zaměstnala lepší techniky, protože tentokrát bylo losování v televizi tak srozumitelné a názorné, že jsme žasli. Jaká čest: Antonín Panenka byl členem komise, která losovala, a jako vždy měli Němci štěstí, mají lehkou skupinu C s Ukrajinou, Polskem a Severním Irskem. V té nejlehčí skupině F vedené Portugalskem je ještě Rakousko, Maďarsko a Island.


 

Nyní k vlastnímu losu. 24 zemí bylo podle výkonnosti zařazeno do 4 košů, v každém koši bylo 6 mužstev, Francie jako pořádající země byla přímo nasazena do skupiny A.

Nejdříve byly taženy země z 1.koše do skupin B až F a aby losování bylo napínavé od začátku až do konce, tak se pokračovalo tím nejslabším, tedy 4.košem, následovaly koše 3 a 2. Česko i Slovensko byly spolu v koši 3, proto bylo nemožné, aby spolu svedly bitvu „od Šumavy k Tatrám“ hned ve skupinové fázi mistrovství.

Slovensko bylo vylosováno do skupiny B, kde narazí na Anglii, Rusko a Wales. Česko je ve skupině D a první utkání hraje s obhájcem titulu Španělskem; dalšími soupeři jsou Chorvatsko a Turecko. Španělský tisk upozorňuje, že jejich mužstvo narazí ve skupině na silné soupeře.

Mistrovství začne 10.6.2016 zápasem Francie – Rumunsko. Hraje se na Stade de France v St. Denis. O den později se v Bordeaux střetne Wales se Slovenskem. Dne 13.6. 2016 (není to pátek, ale pondělí) hraje Španělsko proti Česku v Toulouse.

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com