Novinky ze života komunity

Příprava na letošní Davis Cup

Davis-Cup7Tenisté České republiky hrají s dalšími 15 mužstvy ve Světové skupině. V prvním kole ve dnech 4. – 6.3.2016 nastoupí Česko proti Německu v Hannoveru. Sestavy musí být určeny nejpozději 10 dní před zahájením, německé mužstvo ji již oznámilo. Bude hrát ve složení Philipp Kohlschreiber, Alexander Zverev, Dustin Brown a Philipp Petzschner. Zverev, který se narodil v Hamburku, je ruského původu. Dustin Brown hrál v letech 2002 až 2012 za Jamaicu, odkud pochází jeho otec, jeho matka je Němka.

V dalších utkáních Světové skupiny se střetnou: Velká Británie – Japonsko, Srbsko – Kazachstan, Itálie – Švýcarsko, Polsko – Argentina, Francie – Kanada, Austrálie – USA, Belgie – Chorvatsko.

Za Švýcarsko letos nastoupí samí mladíci, jejich hvězdy Federer a Wawrinka nemají chuť hrát za nároďák, proto jedničkou mužstva je Henri Laaksonen, mladík finského původu, na světovém žebříčku je 176.

To Belgičané jsou jiní kabrňáci. Za ně hraje jejich nejlepší hráč David Goffin, který je na světovém žebříčku 17.

Izrael se v loňském ročníku udržel v regionální evropsko-africké skupině 1. Relegaci hrál se Slovinskem doma a vyhrál těsně 3:2; dvouhry tehdy vyhráli Dudi Sela a Amir Weintraub, čtyřhru vyhrála dvojice Dudi Sela / Ben Patael. Letos v 1.kole hraje Izrael proti  Maďarsku v Budapešti. V případě výhry bude hrát Izrael se Slovenskem, které do 2.kola postupuje bez boje.

Maďarsko v minulém ročníku hrálo v regionální skupině 2, kde postupně porazitlo Moldovu 4:1, Bosnu a Hercegovinu 3:2 a Bulharsko 3:2, takže letos hraje o patro výš.

Sdílet:

3 Responses to “Příprava na letošní Davis Cup”

  1. Clenov napsal:

    Nejlepší je stejně Dudy Sela!

    • Denny napsal:

      Ano, máte pravdu, ale je dobře, že bude hrát čtyřhru Erlich, ten je na ni specializován.

  2. Vintíř napsal:

    V Izraeli jsou všichni přesvědčeni, že Maďary porazí, i když ti vloni postoupili „o patro výš“ jak je uvedeno v článku. Jasně, že hraje Sela a Weintraub. Sportovní fan Arnošt Smetana z TA mi řekl, že již delší dobu je známo, že deblíka bude hrát Erlich, což je dobře, je v deblech 50. +- 5 míst, to přesně nevim. S ním do páru je nejlepší Dudi.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com