Novinky ze života komunity

V Davis Cupu šlo někde v neděli o hodně, v Budapešti šlo o radost ze hry

Davis-Cup7Utkání Maďarsko – Izrael 3:0 bylo rozhodnuto již v sobotu, proto si v neděli mohl zahrát i Edan Leshem, který 19.března oslaví 19.narozeniny a ty předčasně oslavil vítězstvím nad Gáborem Borsosem 4:6, 6:4, 7:6, snad se blýská na časy a Leshem se do play-offs zlepší natolik, že bude moci nastoupit. Příležitost dostal i Amir Weintraub, který porazil Petra Nagye 5:7, 6:4, 6:2. Hrálo se jen pro radost z tenisu, proto jen na dva vítězné sety.

V komentáři Karel Příbramský Jr. napsal, že porazit Hungarii byla vlastně povinnost, nic jiného jsme před zápasem nepředpokládali, skutečnost je trpká.

Další zápasy regiónu Evropa-Afrika: Rumunsko – Slovinsko 4:1, Portugalsko – Rakousko 1:4 a Rusko – Švédsko 5:0. Co z toho plyne? O udržení se budou hrát zápasy Slovinsko – Portugalsko a Švédsko – Izrael.

Od roku 2013 hraje Švédsko o udržení v regionální skupině Evropa-Afrika 1. V roce 2013 se Švédové udrželi výhrou nad Dánskem 3:2, v roce 2014 vyhráli nad Lotyšskem 3:2 a v roce 2015 v Dánsku nad Dánskem 3:2. A v roce 2016?

Ve světové skupině bylo utkání Německo – Česká republika opravdovým thrillerem. Po sobotě vedlo Česko 2:1, po utkání v deblu si Petschner stěžoval na Štěpánkovy výroky, ale neprozradil, které to byly. Zápas SRN – ČR musela rozhodnout neděle. Odborníci předpokládali, že Berdych vyhraje, ten ale po dvou prohraných setech s Kohlschreibrem pro zranění vzdal a tak musel rozhodnout Lukáš Rosol, se kterým nikdo nepočítal. Fantastickou hrou porazil německou naději ruského původu Sašu Zvereva (Němci vyslovují Cwerev) 6:2, 6:3, 6:1. Po zápase to zhodnotili němečtí komentátoři takto: Lukáš Rosol již vítězstvím nad Nadalem ukázal, že se s ním musí počítat a jeho přesvědčivá výhra nad Zverevem toho byla ukázkou.

Čtrvtfinálové zápasy světové skupiny:

Srbsko – Velká Británie, Itálie – Argentina, ČR – Francie, USA – Chorvatsko

Sdílet:

One Response to “V Davis Cupu šlo někde v neděli o hodně, v Budapešti šlo o radost ze hry”

  1. Karel Příbramský Jr. napsal:

    Csaba Molnar říkal, že s Rosolovým vitězstvím počítal, protože to ví dobře nejen z vodního póla, že v těchto rozhodujícíhc týmových zápasech rozhoduje zkuzšenost a témá Rosol na rozdávání,
    Se švédskem to bude těžké, je to opět o zkušenosti
    a jak je už napsáno Švédové tohle o bytí a nebytí hrají již tradičně v posledních letech a pravidelně vyhrávají, tak pokud se Dudi a spol. nezlepší vyhlídky nejsou zrovna růžové.
    Csaba mi také říkal, že ze svého pravidelného celo zimního pobytu na Floridě se párkrát potkal kdysi i se Štěpánkem a že je to takový chrapůn z dědiny, což často potvrzuje svým občasnýmchováním na kurtu.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com