Novinky ze života komunity

Předkolo Ligy mistrů a Evropské ligy je v závěrečné fázi

fotbalPřed kvalifikací evropských klubových soutěží nám na otázku, jak na tom jsou izraelská mužstva, odpověděl Csaba Molnár: “Že se Hapoel Beer Ševa stane mistrem Izraele, jsem nečekal, ale v kvalifikaci již od 1.kola si chlapci z pouště povedou dobře, předpokládám, že skončí v 3.kole, playoff už se obejde bez nich.“

Jeho předpověď se nesplnila, Hapoel je lepší, do playoff se probojoval. Ve 3.kole uhrál v řeckém Pireu 0:0, doma vyhrál 1:0, takže postoupil. Los určil Beer Ševě supertěžkého soupeře, kterým je skotský mistr Celtic Glasgow. První utkání se hraje ve Skotsku, odveta v Erecu, což je určitá výhoda.

K dalším utkáním. Doma Sparta hrála se Steauou Bukurešť 1:1 a psali jsme, že pro odvetu to nevěští nic dobrého, což se potvrdilo, Sparta v Bukurešti prohrála 0:2 a tím „spadla“ do playoffs Evropské ligy. Lépe si vedla Viktoria Plzeň, které se sice nepodařilo doma vyhrát nad ázerbajdžánským Karabachem, bylo to jen 0:0, zato v odvetě hrála 1:1 a tím si zajistila postup. Naopak Trenčín stejně jako Sparta sestoupila do bojů o účast v Evropské lize.

V Evropské lize bojovaly kluby Maccabi Tel Aviv a Bejtar Jeruzalém statečně od 1.kola, obě mužstva nyní budou hrát v playoff. Ve 3.kole si dobře vedl Maccabi Tel Aviv v rumunském Targu Jiu, přivezl důležité vítězství 3:1. Bejtar si nevedl špatně v Rize, kde hrál s Jelgavou 1:1, v odvetě Maccabi vyhrál 3:1, Bejtar doma porazil Jelgavu 3:0.

Slavia hrála doma s portugalským mužstvem Rio Ave 0:0, v Portugalsku hrála1:1 a tím si zajistila postup. Největším překvapením prvních utkání 3.kola byla výhra Spartaku Trnava ve Vídni nad Austrií 1:0, v odvetě vyhrála Austria, prodlužovalo se a nakonec se kopaly jedenáctky, šťastnější byla Austria. Ve Skopji prohrála Mladá Boleslav 0:2 a Admira Wacker Mödling prohrála s Libercem 1:2, v odvetě Librec vyhrál 2:0 a Mladá Boleslav vyhrála 1:0.

Los playoff: Larnaka – Liberec, Trenčín – Rapid, Bejtar –St. Etienne, Slavia – Anderlecht, Sønderjyske (Dánsko) – Sparta Praha, Maccabi Tel-Aviv – Hajduk Split.

Termíny: Liga mistrů: úterý 16. A středa 17.8., Evropská liga čtvrtek 18.8.

Sdílet:

5 Responses to “Předkolo Ligy mistrů a Evropské ligy je v závěrečné fázi”

  1. Karel Příbramský Jr. napsal:

    Csaba je ted v Riu na Olympiádě,kde hlavně sleduje
    své oblíbené vodní pólo, zatím byl nadšen, jak Madarsko
    v sobotu válelo proti Srbům, dneska byl trochu zklamaný z remízy s Austrálií, ale je přesvědčen, že s takovými výkony by to nějaká ta medaile by mohla zacinkat.
    Beer Ševa válí a už je hodně blízko, navíc Celtic
    už není, co býval, tak šance tam je a pokud to nepokazí
    Beitar, ani Macabi, tak by mohla být rekordní účast
    v hlavních částech poháru.
    U Beitaru je zajímavé, že ještě před pár lety zaznamenal velký výkonostní pád a aby vůbec bylo na
    standardní provoz , tak dával k pronájmu
    i svůj klubový autobus, ale podařilo se mu z toho vyhrabat a ted kráčí pohárovou Evropou zatím úspěšně.
    Jenom by mne zajímalo, jakto, že ani ŽL nepřinesli
    tu zajímavou informaci, že český halv a reprezentant
    Kamil Vacek se chystá ze Sparty přestoupit do Macabi
    Haifa, pokud máme i tady daleko za vodou správné informace. tak ruka už by mohla být rukávu!

    • Denny napsal:

      Děkujeme za spoustu zajímavých informací. Csaba Molnár se nám z Ria neozval. O přestupu Karla Vacka referoval český tisk, naše informace by byla jen opakováním známého, navíc jsme sportovní zpravodajství omezili.

      • Karel Příbramský Jr. napsal:

        Český tisk o tom informoval až dnes, dříve jsme tu informaci
        nezaznamenali a ještě pro upřesnění je to Kamil a ne Karel.
        Csaba se zase ozval, začalo už i vodní polo žen a Madarky vstoupily do turnaje úspěšně, tak mu to udělalo velkou radost.

        • Denny napsal:

          Ano máte pravdu, je to Kamil a ne Karel, omlouvám se, tentokrát je to moje chyba, tiskařský šotek v tomto případě nepracoval.

  2. Denny napsal:

    Tiskařský šotek zapracoval a z článku vypustil výrok Karla Příbramského Jr., omluváme se a článek doplňujeme:
    Před kvalifikací evropských klubových soutěží jsme oslovili odborníky otázkou, jak na tom jsou izraelská mužstva. Nejlépe se trefil Karel Příbamský Jr. Řekl: „To, že se Hapoel Beer Ševa stal mistrem Izraele, nebylo pro mne překvapením. Viděl jsem chlapce z pouště hrát, jejich fotbal je hezký na pohled a věřím, že se probojují až do play-off. Tam to ale budou mít supertěžkého soupeře, narazí na některé zkušené mužstvo, v minulosti to často byl Salzburg, letos to může být např. polský mistr Legia nebo český mistr Plzeň.“

    Nyní tedy máte názory dvou odborníků, jsou různé, což je v pořádku. Redakce se spíš klonoila k názoru Csaby Molnára,lepší předpověď měl Karel Příbramský Jr.

    Pro zajímavost: Salzburg hraje se Záhřebem a Legia Varšava s Dundalkem.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com