Novinky ze života komunity

Jindřich Buxbaum znovu v Jeseníku. Tentokrát s výstavou Židé v Londýně

Jindřich Buxbaum na vernisáži své výstavy

Jindřich Buxbaum na vernisáži své výstavy

Jindřich Buxman vystavoval na jaře roku 2014 své fotografie z Izraele v Jeseníku v Divadle Petra Bezruče. Nyní se vrátil do Jeseníku s výstavou Židé v Londýně. Ta se koná v jesenickém informačním centru v rekonstuované katovně. Vernisáž se konala 3. Listopadu 2016 za účasti většiny členů Jesenického fotoklubu a pozvaných kulturních pracovníků.

Výstavu jako minule organizují Městská kulturní zařízení. Tyto fotografie Jindřich Buxman již vystavoval v synagoze v Krnově a na jižní Moravě v Boskovicích pod názvem Chasidé v Mikulově, Židé v Londýně a těšila se neobyčejnému zájmu. Pořadatelé doufají, že v lázeňském městě Jeseníku to bude podobné.

Jindřich Buxbaum, narozený v roce 1953 je členem představenstva Židovské obce v Olomouci, se ke svému židovství hlásí, říká, že ho ovlivnil osud jeho otce, který přežil Terezín a Osvětim. Dokonce se v roce 1999 přihlásil do programu dobrovolníků izraelské armády. Sám se nazývá fotografem obyčejně neobyčejného života. Je členem Fotoklubu Litovel, používá fotoaparát Canon Mark IV a Mark II.

Pokud se chystáte do lázní Jeseník na léčení nebo na dovolenou či jen tak na skok, tak nezapomeňte navštívit tuto výstavu, která trvá do 30.listopadu 2016.

 

Victor Spielmann, fotografie E.C. z Jeseníku.

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com