Novinky ze života komunity

Právě začíná Davis Cup 2017

Česká republika hraje ve světové skupině s Austrálií a to v Melbourne. Pod vedením kapitána Jaroslava Navrátila hrají v mužstvu Jiří Veselý, Radek Štěpánek, Jan Šátral a Zdeněk Kolář. V první dvouhře byl soupeřem Jiřího Veselého Jordan Thompson, který nad ním vyhrál 6:3, 6:3, 6:4 a v druhé Nick Kyrgios porazil Jana Šátrala 6:2, 6:3, 6:2. Austrálie tedy vede 2:0. Vítěz narazí v 2.kole s největší pravděpodobností na USA. Letos USA hraje v silné sestavě, v mužstvu jsou nejen Sam Querrey a Steve Johnson, ale i Jack Sock a John Isner. Jejich soupeřem je Švýcarsko, které posílá do soutěže „neznámé“ hráče.

Izrael hraje v regionální skupině Evropa/Afrika, soupeřem je Portugalsko, hraje se v Lisabonu. Vítěz utkání se střetne ve dnech 7. až 9.4. 2017 s Ukrajinou. Za „Erec“ nastoupí juniorská naděje Yshai Oliel, který se na Auatralian Open v juniorce probojoval až do finále. Dalším hráčem je dlouholetý reprezentant Dudi Sela, pro čtyřhru  je připraven „senior“ Yoni Erlich (ročník 1977) a mužstvo doplňuje další naděje izraelského tenisu Daniel Cukierman (ročník 1995).

V pátek jsou na pořadu zápasy Joao Sousa – Yshai Oliel a Gastao Elias – Dudi Sela.

Ve stejné regionální skupině hraje Slovensko s Maďarskem v Bratislavě. Slovensko s Martinem Kližanem a Lukášem Lackem je jasným favoritem v tomto zápase.

Sdílet:

2 Responses to “Právě začíná Davis Cup 2017”

  1. Denny napsal:

    Po druhém dni je jasno: Austrálie – ČR 3:0, Portugalsko – Izrael 3:0. Moje domněnka, že Slovensko v utkání s Maďarskem je jasným favoritem, byla jen domněnkou. Po druhém dni Slovensko prohrává 1:2.

  2. Denny napsal:

    Portugalsko po prvním dnu vede nad Izraelem 2:0 Slovensko s Maďarskem hraje 1:1.

    Joao Sousa – Yshai Oliel 6:1, 6:1, 6:2
    Gastao Elias – Dudi Sela 1:6, 6:2, 6:4, 6:2

    Martin Kližan – Attila Balazs 6:1,6:2,3:6,6:4
    Jozef Kovalík – Marton Fucsovics 2:6,7:6,3:6, 4:6

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com