Novinky ze života komunity

Francouzská Front National a šoa

Marine Le Pen v interview pro RTL a Le Figaro řekla, že si myslí, že Francie není zodpovědná za deportaci Židů během 2.světové války.To samozřejmě neodpovídá historické pravdě. Marine Le Pen se odvolala na výroky dřívějších prezidentů de Gaulla a Mitterranda, že vinu za deportaci Židů nese vláda ve Vichy, která nebyla legální a tedy nereprezentovala Francii. To jsou ovšem jen slovní hříčky.

Francouzská vláda se v roce 1995 ústy prezidenta Chiraca omluvila za roli Francie při deportaci 13 000 Židů z cyklistickéjo stadionu Vel d’Hiv v Paříži v roce 1942. Většina tehdy francouzskou policií nahnaných Židů později zahynula v nacistických vyhlazovacích koncentračních táborech.

Francis Kalifat, předseda sdružení francouzských židovských obcí CRIF v neděli prohlásil, že výroky Marine Le Pen demaskují její stranu a proto musí být v prezidentských volbách blokována. Kriticky se také k jejím výrokům vyjádřil nezávislý kandidát na post prezidenta Emmanuel Macron

Marine Le Pen, která svého otce – zakladatele strany za antisemitské výroky ze strany vyloučila, se snaží napravit image strany. Prohlašuje, že vystupuje rázně proti islámskému antisemitismu.

Sdílet:

One Response to “Francouzská Front National a šoa”

  1. mospans napsal:

    ___123___Francouzska Front National a soa | Zidovske listy___123___

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com