Novinky ze života komunity

Vítězem Evropské ligy basketbalistů je Fenerbahce Istanbul

Pro mnohé je to překvapení, protože žádný turecký klub ještě Evropskou ligu nevyhrál. Final four se hrálo od 19. do 21. května 2017 v Istanbulu, v semifinále se utkaly dvojice: Real Madrid – Fenerbahce Istanbul 75:84 a CSKA Moskva – Olympiakos Pireus 78:82. Předpokládaní favorité svá utkání prohráli. Fenerbahce v zápase se španělským klubem od počátku do konce vedl a vítězství si nenechal ujít.

Ve střetnutí CSKA Moskva – Olympiakos Pireus to nebylo tak jednoznačné, mužstvo z Řecka prohrávalo o 13 bodů, ale ve čtvrté čtvrtině tento deficit nejen odstranilo, ale nakonec zápas o 4 body vyhrálo. Dá se říci, že jedním ze strůjců vítězství byl Vangelis Mantzaris s 12 body, tomu se z 9 pokusů vstřelit trojku podařily 4.

V sobotu se hrálo nejdříve utkání o 3. místo CSKA Moskva – Real Madrid 94:70, večer pak řecko – turecké finále Olympiakos Pireus – Fenerbahce Istanbul 64:80.

O vítězství tureckého týmu se 8 body také přičinil 27-letý 2,13 m vysoký český basketbalista Jan Veselý, který byl jedním ze 7 nejlepších útočníků vítěze.

Olympiakos Piraeus hrál o titul EuroLeague již po čtvrté, vyhrál v letech 2012 a 2013.

Je škoda, že Maccabi Tel Aviv, který dříve téměř pravidelně bojoval ve finále o mistra Evropské ligy, letos skončil na14.místě.

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com