Novinky ze života komunity

Roland Garros začal kvalifikací

Druhý grandslamový turnaj French Open začal kvalifikací. Izraelci žádného tenistu do Paříže nevyslali. Z českých hráčů Adam Pavlásek nasazený jako 2 nestačil na nenasazeného Daniela Masura z Německa, se kterým prohrál 6:2, 3:6, 4:6. Los svedl Jana Šátrala s Lukášem Rosolem a překvapivě vyhrál Šátral 6:2, 3:6, 7:6. Slovák Norbert Gomboš jako 5.nasazený splnil předpoklad a postoupil do 2.kola. Někdy máme dojem, že není žádný rozdíl mezi nasazenými a nenasazenými, v 1.kole prohráli hráči nasazení jako 3, 6 a 7. Mezi postiženými jsou také slovenští tenisté Lukáš Lacko (11) a Andrej Martin (12). Nasazenou jedničkou je Marius Copil z Rumunska, který postoupil do 2.kola, ale postoupí dále?

Dnes začalo bojovat o účást v hlavní soutěži také 128 žen. Postupuje stejně jako u mužů 16 hráček. Sara Errani je nasazenou 1, z České republiky je Markéta Vondroušová nasazená jako 2,nenasazené jsou Tereza Martincová z Prahy, která postoupila do 2.kola, vyhrála nad Japonkou A. Sawayanagi 6:4, 6:3 a Tereza Smitková. Naděje slovenského tenisu Rebecca Šrámková (19) vyhrála nad Australankou Aiavou 7:6, 6:1.

Kvalifikacím se média většinou nevěnovala, letos se kvalifikaci v Paříži věnuje televizní stanice Eurosport ukazkou z nejzajímavějších zápasů.

Sdílet:

One Response to “Roland Garros začal kvalifikací”

  1. Vintíř napsal:

    .koleNaděje českého ženského tenisu se jmenuje Markéta Vonndroušová (doufejme, že jí to nestoupne do hlavy). Právem je nasazena jako 2, protože je nejmladší v první stovce, je už v 3.kole, zatím 2x vyhrála 6-0- 6-1, v 1.kole nad Nadjou Podoroskou z Argentiny, ve 2.kole nad Barbarou Haasovou z Rakouska. Soupeřkou ve 3.kole bude jedna z Rusek Panová nebo Blinková (14). Z chlapců Šátral bude hrát se Stachovským (21, což je nebezpečný soupeř a pak je ve 3.koletu slovenský souboj Gomboš – Kovalík. Lucie Hradecká, o které není zmínka v redakčním článku, postoupila do 3.kola.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com