Novinky ze života komunity

Izraelský záložník Tal Ben Haim od července na Letné. Jmenovec zůstává v Tel Avivu

Tal Ben Haim je nová posila Sparty

Starší jmenovec, která zůstává v Maccabi Tel Aviv

Sparta po příchodu italského trenéra Andrey Stramaccioniho výrazně posiluje. Poprvé v historii českého fotbalu nastupuje na Letnou hráč z Izraele. Záložník Tal Ben Haim (Chajim) z Maccabi Tel Aviv se dle ČTK stal nejdražším fotbalistou v historii domácí ligy. Podle izraelských médií zaplatí Křetínského tým za přestup 2,9 milionu eur. Pro Ben Haima je to první zahraniční angažmá. V historii Sparty to však nebude první židovský hráč.

Ben Haim (27) se narodil ve městě Kfar Saba, kde rovněž začínal s fotbalem v místním klubu Hapoel. Dnes je patrně největší hvězdou izraelského fotbalu. Na kontě má 36 startů a 7 gólů v izraelských barvách. Za Maccabi Petah Tikva, Hapoel Tel Aviv a Maccabi Tel Aviv odehrál přes 300 zápasů a nastřílel 84 branek.

Domácí sportovní komentátoři by si měli dát pozor při rešerši Ben Haimovi sportovní historie, protože v izraelském klubu Maccabi Tel Aviv je další  fotbalista zcela identického jména, kterému je však již 35 let.

Sdílet:

2 Responses to “Izraelský záložník Tal Ben Haim od července na Letné. Jmenovec zůstává v Tel Avivu”

  1. gugi napsal:

    ….deziluze na palubě, pláč, zoufalství a nářek v podpalubí.Ve chvíli, kdy jsme se domnívali, že na obzoru je země, se jednalo jen o oblak nad vodami ….

    Právě se ke mně doneslo, že p. Tal Ben Chaim je ženatý. S rozkošnou manželkou Lian mají rozkošného synáčka….

    Těm paním to nějak taktně naznačím.
    …. ale jak znám ženské, určitě na mně spiklenecky mrknou a šeptnou: „No to by bylo, aby nebylo. Třeba bude za rodinou dojíždět jen jednou za čas a … tady ve zbývajícím čase … “ (opět mrknutí)

    Na snímku manželka Lian a synáček.
    Zdroj:
    http://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=611416

  2. gugi napsal:

    Naslouchat cizím hovorům je neslušné, ale tohle nešlo neslyšet. „Toho bych chtěla za zeťáka“ pronesla jakási paní při spatření muže jménem Tal Ben Chaim (27). „Nezdá se, že by byl ženatý…“ odtušila druhá paní.
    Mé staré, okoralé, srdce poskočilo radostí.
    איזה חתיך !! Jaká to posila nejen pro כדורגל ale alternativně i též pro zušlechtění pražského genofondu ….

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com