Novinky ze života komunity

Hapoel Beerševa jde rázně vpřed. Jinak spíše střídavě oblačno až zamračeno

Připomeňme, že izraelský mistr Hapoel Beerševa postoupil do 3.kola kvalifikace Champions League, kde jeho soupeřem je bulharský mistr Ludogorec Razgrad. Ten v minulém ročníku Ligy mistrů hrál v hlavní soutěži, kde ve skupině skončil na 3.místě a na jaře pak hrál v Evropské lize, takže v evropských fotrbalových soutěžích není žádným nováčkem.

O to větší byla radost z výsledku Hapoel – Ludogorec 2:0. To, že se soupeř do sítě Hapoelu nestrefil ani jednou je skvělým východiskem pro odvetu s tím, že Hapoel má naději na postup do play-offs. Branky za Beerševu dali Anthony Nwakaeme z Nigerie v 19.minutě a Michael Ohana v 79.minutě. Česká posila Beerševy Tomáš Pekhart zatím nenastoupil.

V dalších zápasech, které jsme s napětím sledovali, se blýskla Viktoria Plzeň nerozhodným výsledkem 2:2, který si přivezla z Bukurešti, kde soupeřem Plzně byla Steaua. Plzeň vedla Krmenčíkovým gólem z 23.minuty, Rumuni srovnali na 1:1 v 37.minutě, Plzeň se znovu ujala vedení v 53.minutě Kopicovým gólem, v 61.minutě domácí vyrovnali na konečných 2:2. Věříme, že Plzeň doma vyhraje a postoupí do playoffs.

Slavia Praha toho moc neukázala, vyhrála nad BATE Borisovem 1:0 brankou z penalty. Sešívaným se nepodařilo dát gól ze hry, i když měli spoustu šancí. Taktika nedostat gól možná na postup stačit nebude.

Evropské lize hrál Maccabi Tel Aviv s řeckým Panionios Atény doma a vyhrál 1:0. Je to hubené vítězství a v odvetě chlapci z Tel Avivu musí pořádně zabrat, aby postoupili.

Bnei Yehuda Tel Aviv hrál se supertěžkým soupeřem, kterým je Zenit Petersburg, prohrál 0:2 a z dalších bojů je prakticky vyřazen.

Slavný liverpoolský EVERTON s neméně slavným Rooneyem se musel moc namáhat, aby vyhrál 1:0 nad mužstvem z města, o kterém v Liverpoolu snad ani nevěděli, že existuje. Branku dal v 65.minutě Baines. Pro Ružomberok je to dobrý výsledek, doma musí vyhrát a bude se konat překvapení, že „neznámé“ mužstvo ze Slovenska postoupí do playoffs.

Crvena Zvezda Bělehrad – Sparta Praha 2:0. S výsledkem nejsou spokojeni fanoušci ani trenér Andrea Stramaccioni. Hráči Sparty skutečně zklamali a na Letné by se musel stát zázrak, aby „rudí“ postoupili.

Mladé Boleslavi se start v kvalifikaci o Evropskou ligu podařil, porazila albánský Skenderbeu Elbasan 2:1. Je škoda, že si soupeř vstřelenou brankou vytvořil dobré východisko pro odvetu.

Odvety se hrají v příštím týdnu, losování playoffs se bude konat v pátek 4.srpna 2017.

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com