Novinky ze života komunity

První zápasy Play-off o účast v Lize mistrů a Evropské lize

Hapoel Beerševa, který hraje o účast v CL, tj. Lize mistrů vůbec poprvé, vyhrál své první utkání doma nad mistrem Slovinska Mariborem 2:1. Skóre otevřel hráč Mariboru Marco Tavares brankou v 10.minutě zápasu, ta probudila Hapoel k úspěšnému náporu na branku soupeře, o dvě minuty později bylo vyrovnáno na 1:1, za Beerševu skóroval Anthony Nwakaeme, na konečných 2:1 z penalty za faul Vrhovce upravil v nastaveném čase prvního poločasu Shir Tzedek. V druhé půli obě mužstva vsadila na obranu a nevyužila šancí k vstřelení gólu.V odvetném utkání v Mariboru v úterý 22.8. by měl Hapoel posílit obranu a rychlými útoky vsítit minimálně jednu branku.

Slavia Praha se nechala na Kypru překvapit rychlým nástupem soupeře, který již v 10.minutě vedl 2:0!, na skóre se pak až do konce zápasu nic nezměnilo, APOEL Nikosia – Slavia 2:0. Pro odvetu je to nepříjemný výsledek. Snad bude mít Slavia lepší mušku.

Je sice předčasné uvažovat o losování skupinové části, přesto je dobře vědět, že pro losování do 8 skupin je nasazeno 8 mužstev z nejlepších a také nejbohatších evropských lig seřazených podle koeficientu UEFA: Real Madrid, Bayern Mnichov, Juventus Turin, Benfica Lisabon, Chelsea Londýn, Šachťor Doněck, Monaco a Spartak Moskva. Real má koeficient 176 999, CSKA 18 606. K nim bude přilosováno dalších 14 klubů, které nemusely projít sítem kvalifikace a nakonec 10 vítězných klubů z play off.

Evropské lize nasazený Maccabi Tel Aviv hrál s klubem SC Rheindorf Altach, o kterém toho mnoho nevíme. Utkání o účast v EL hraje v Innsbrucku a kvalifikaci již od prvního kola. To, že postoupil až do play off znamená, že se jedná o klub, jehož nelze podcenit a to si management Maccabi včas uvědomil a na utkání se hráči pořádně připravili. Maccabi vyhrál v Innsbrucku 1:0, což je dobrým východiskem pro odvetu 24.8.2017. Vítěznou branku dal v 68.minutě islandský reprezentant Vidar Orn Kjartansson.

Los play off chtěl, aby české kluby hrály na Kypru, Slavia o účast v CL, Viktoria Plzeň o účast v EL. První utkání Plzeň zvládla bravurně, porazila doma AEK Larnaku 3:1 a postup si jistě nenechá ujít. O branky Plzně se postarali Marek Bakoš a Daniel Kolář.

Sdílet:

One Response to “První zápasy Play-off o účast v Lize mistrů a Evropské lize”

  1. Vintíř napsal:

    Chci doplnit článek o informaci, že se zápas hrál za deště. Trenérem Maccabi je stále Jordi Cruyff, který byl s výsledkem spokojen přesto, že Rakušani měli minimálně hodinu převahu, Maccabi se jen bránil. Odveta nebude lehká.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com