Novinky ze života komunity

Bilance prvního týdne US Open

Poslední grandslamový turnaj se koná od 28. srpna do 10. září 2017. Hraje se o 50,4 miliónů dolarů na tvrdém povrchu. Po rozlosování se z turnaje pro zranění odhlásil Andy Murray, nasazený jako druhý, takže dvojka chybí. Rafael Nadal je nasazená jednička, trojka Roger Federer, čtyřka Alexander „Saša“ Zverev. Hrací plán bylo třeba doplnit o jednoho hráče. Tím se stal Lukáš Lacko jako lucky looser, šťastný poražený z kvalifikace. Ten ale vypadl hned v prvním kole, porazil ho Francouz Benoit Paire.

Izrael zastupuje jediný hráč a tím je Dudi Sela; v 1. kole zvítězil nad kvalifikantem Američanem Christopherem Eubanksem, ale ve 2. kole již nestačil na sedmnáctku, kterou je Američan Sam Querrey. Sela s ním prohrál 4:6, 1:6, 4:6.

Z  českých tenistů je nasazen Tomáš Berdych jako patnáctka, nenasazení jsou Jiří Veselý a Václav Šafránek, kterému se podařilo postoupit z kvalifikace. Po týdnu skončili všichni tři. Tomáš Berdych prohrál ve 2. kole s Dolgopolovem z Ukrajiny, Veselý v 1. kole s talentovaným Chorvatem Borou Čoričem a Šafránek se sedmým nasazeným Dimitrovem z Bulharska.

V ženách je bilance lepší. Karolína Plíšková je turnajovou jedničkou, Petra Kvitová je třináctá, Barbora Strýcová  třiadvacátá, nenasazené jsou Lucie Šafářová, Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková, Denisa Allerová, Kristýna Plíšková. Do 4.kola se probojovaly Karolína Plíšková, Lucie Šafařová a Petra Kvitová. Z nich Karolína („Kája“) Plíšková předvedla napínavý thriller. První set s Číňankou Zheng prohrála 3:6, druhý s obtížemi vyhrála 7:5 a ve třetím to chvílemi vypadalo, že to nezvládne, ale vzchopila se, rozhodující set vyhrála 6:4.

Ve 4.kole nejtěžší soupeřku má Petra Kvitová, tou je Garbine Muguruza, ta totiž podle tipu Borise Beckera turnaj vyhraje.

Ze slovenských tenistek postoupila do 3.kola Magdalena Rybáriková, která pak ale nestačila na již jmenovanou turnajovou trojku Garbinu Muguruzu, Rybáriková s ní prohrála 1:6, 1:6.

Začaly také čtyřhry. Dvojice Jebavý-Veselý vypadla v 1.kole, belgicko-izraelskému páru Darcis-Sela se daří, chlapci postoupili do 3.kola.

V ženách česká dvojice Šafářová – Strýcová nasazená jako 3 je již ve 3.kole, kde narazí na ukrajinsko-český pár Ljudmila Kičenok – Barbora Krejčíková. Další česká dvojice Hradecká – Siniaková nazazená 7. také postoupila do v 3.kola. Mezi postupujícími do 2.kola je maďarsko-česká dvojice Babos-Hlaváčková nasazená jako 5. Nenasazené Slovenky Čepelová-Rybáriková porazily v 1.kole švýcarsko-českou dvojici Golubic – Kristýna Plíšková 6:2, 7:6, ale prohrály ve 2.kole.

Ještě několik zajímavých výsledků. Diego Schwartzmann se tentokrát nevztekal a překvapil vítězstvím nad pátým nasazeným Marinem Čiličem z Chorvatska 4:6, 7:5, 7:5, 6:4 a zahraje si osmifinále, tedy do 4.kola. Denis Shapovalov z Kanady, který se narodil v Tel Avivu a jehož židovská matka vede tenisový klub ve městě Vaughan v Ontariu, rovněž postoupil do 4.kola.

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com