Novinky ze života komunity

Novým ředitelem Českého centra v Tel Avivu má být Robert Mikoláš

Podle informací ŽL má do čela Českého centra v Tel Avivu nastoupit v příštích měsících dlouholetý redaktor Českého rozhlasu Robert Mikoláš, který na pozici střídá Lukáše Přibyla. Centrum pro prezentaci české kultury a vědy vzniklo v Izraeli v roce 2009 a jeho prvním ředitelem byl do roku 2012 David Stecher.

Robert Mikoláš se stal vítězem výběrového řízení, které bylo zahájeno podáním přihlášek v polovině června. V roce 1992 absolvoval Univerzitu Jana Evangelisty Purkyně. V zahraniční redakci Radiožurnálu pracuje od roku 1997. Od roku 2006 je zpravodajem Českého rozhlasu pro Čínu, východní a jihovýchodní Asii.

Česká centra se dlouhodobě zmítají v personálních konfliktech. Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek odvolal v dubnu  generálního ředitele Českých center Jana Závěšického po kampani, kterou proti němu v médiích vedli bývalí i současní zaměstnanci této organizace. Doposud nebyl vybrán jeho nástupce.

Reakce čtenáře:

Rad bych se ohradil proti informaci obsazene v clanku. Jako velmi problematicke povazuji tvrzeni: „Ministr zahranicnich veci Lubomir Zaoralek odvolal v dubnu generalniho reditele Ceskych center Jana Zavesickeho po kampani, kterou proti nemu v mediich vedli byvali i soucasni zamestnanci teto organizace.“ O nastupu noveho reditele Ceskeho centra Tel Aviv informovala CTK. Rad bych se Vas zeptal, zdali ve zprave CTK byla obsazena i tato informace o tom, ze by odvolani pana Zavesickeho bylo dusledkem medialni kampane vedene jeho zamestnanci. Tak jako tak se musim proti teto informaci durazne ohradit s tim, ze je hrube nepresna a stavi obeti do postaveni viniku a naopak. V kontextu zpravy o blizicim se nastupu noveho reditele Ceskeho centra Tel Aviv navic nema, jak se domnivam, takoveto hodnoceni nesouvisejici zalezitosti sve misto a stacilo by se omezit na informaci o tom, ze byl pan Zavesicky odvolan bez udani duvodu. Pokud se chcete k souvislostem pusobeni pana Zavesickeho v cele Ceskych center a jeho odvolani vyjadrovat, informujte se o nich a ucinte tak na zaklade jejich znalosti. V kazdem pripade Vas zadam, abyste inkriminovanou vetu upravili.

S pozdravem,

Jean-Gaspard Palenicek

One Response to “Novým ředitelem Českého centra v Tel Avivu má být Robert Mikoláš”

  1. Clenov napsal:

    To je škoda, že to místo nedostala Pavlína Schultz. Uvidime, s čím se ukáže nový ředitel.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com