Novinky ze života komunity

Německý ministr vnitra požaduje zmocněnce pro antisemitismus

Německý spolkový ministr vnitra Thomas de Maiziere, Wikipedia

Spolkový ministr vnitra Thomas de Maizière v rozhovoru pro deník Bild am Sonntag avizoval, že nadcházející německá vláda hodlá proti nenávisti vůči Židům postupovat tvrději než doposud. Tomu má napomoci nová funkce „vládního zmocněnce pro antisemitismus“, jenž bude členem budoucího kabinetu. Důvodem tohoto kroku je, jak ministr připustil, rostoucí násilí proti Židům v Německu: „Každý antisemitsky motivovaný trestný čin je jeden zločin navíc a ostuda pro naši zemi.“

Nezávislá skupina expertů spolkové vlády pro antisemitismus přišla se stejným doporučením již letos v dubnu. Dle jejích zjištění mají lidé židovského vyznání vzhledem k antisemitským zkušenostem v každodenním životě strach o svou bezpečnost. Internet a sociální média se stala hlavním nástrojem šíření nenávistných zpráv a antisemitského štvaní. Experti proto požadovali lepší evidenci a důslednější stíhání antisemitských trestných činů a posílení poradenství v této oblasti. Rovněž navrhli jmenování národního zmocněnce pro antisemitismus.

De Maizière se také vyslovil pro tvrdší postup proti demonstrantům, kteří pálí izraelské vlajky: „Jde o symbolické zničení práva jedné země na svou existenci. V takovýchto případech je nutný policejní zásahu. Pálení vlajek je rovněž rušením veřejné bezpečnosti a pořádku,“ uvedl ministr na pozadí demonstrací arabských skupin minulý pátek v centru Berlína, během nichž provolávaly antisemitská hesla a pálily vlajky s Davidovou hvězdou v reakci na rozhodnutí amerického prezidenta Trumpa přesunout velvyslanectví USA z Tel Avivu do Jeruzaléma.

Proti pálení vlajek nelze dle stávajících německých prvních předpisů policejně zakročit. Ústřední rada Židů v Německu proto volá po změně legislativy tak, aby bylo možné antisemitské akce zakázat předem nebo je rychle rozpustit.

Sdílet:

9 Responses to “Německý ministr vnitra požaduje zmocněnce pro antisemitismus”

  1. gugi napsal:

    Tradiční genetické vybavení velí Němcům být antisemity a tak prožívají smíšené pocity, když musejí prohánět muslimské imigranty pro antisemitské výlevy, ač by se k nim docela rádi přidali….a místo toho se nutí do póz a grimas, majících vyjadřovat, jak se jim antisemitismus hnusí.
    Gugi soudí, že je to docela dobrý test, jak to doopravdy s tou denacifikací vypadá v současnosti.

    • redakce2 napsal:

      Můžete prosím konkrétně uvést, z jakého zdroje/zdrojů čerpáte toto konstatování? Téma by se dalo v souladu s tím příp. ještě rozvést. Hovoříte-li paušálně o „tradičním genetickém vybavení“, proč je zužujete jen na Němce? A co Španělé, Portugalci, Angličani, Irové, Poláci, Rusové, Ukrajinci….

      • redakce2 napsal:

        …Rakušané, Rumuni, Maďaři, Slováci a ehm … atd.

      • Someliérdějin napsal:

        No, hele redakce 2, a kdopak si to začal s naší likvidací? A bezchybně v tom byl přímo dokonalý, nic nevynechali. Ostatní národy nebyly tak důsledné, i když se snažily svůj vzor dohonit a předhonit.

        • redakce2 napsal:

          „No hele redakce 2“: jen pro pořádek – redakce 2 není smyšlené jméno, ale skutečně existuje, milá paní B. Označuje externí přispěvatele těchto stránek, tedy nikoliv šéfredaktora (tj. redakce 1), jeho zástupce apod., ale prostě externisty.
          A k meritu věci: Němci to měli jistě „dokonale“ vymyšlené, ale nebýt ochotné součinnosti jiných národů a národností, záměr by jim v tom rozsahu a časovém rozmezí nebyl vyšel – jak argumentují přední historikové. A jde také o to, jací jsou Němci dnes a jak se jejich politické elity, zákonodárci a instituce již desítky let snaží napravovat, co se dá, nezapomínat, ale reflektovat a připomínat zločiny své minulosti i oběti, učit se z ní, hlídat demokracii a vychovávat nové generace atd.

          • Someliérdějin napsal:

            No, semtam si něco ze současnosti a z nedávné minulosti ještě pamatuji. Mýlite se, milá Redakce 2, z německých státních zástupců i z prostých občanů to semtam vyhrkne.Takže jsem schopna svůj názor obhájit.
            Jinak- útočné maily dostávám přímo do mojí schránky, takže jsem na zveřejnění svého jména navyklá. Ale příjemné to není.
            K faktům: vznik NSR-podpisem Adenauera stvrzen závazek odškodňovat všechny oběti nacizmu do konce života poslední oběti
            za pár let nato Bundestag uzavírá tento zákon jako naplněný, ačkoli ještě nedošlo k odškodnění na východ od železné opony
            prohlášení p.Kinkela, ministra zahraničí, že k podobné akci nikdy nedojde
            Pak teprve byl založen Českoněmecký fond kvůli formánímu vyrovnání
            Dále: otevřená náruč pí Merkelové pro všechny uprchlíky z muslimských zemí
            hlasování NSR v orgánech OSN a EU, mířících proti Izraeli
            Mně a mým přátelům to postačuje. Ani o další důkazy antisemitismu nestojíme.Podpis: Milá paní B.

      • gugi napsal:

        Gugi se omezuje pouze na Němce, neboť řeč se vede v tomto článku o německé problematice. Až bude řeč např. o Ukrajině, připomeneme si Babi Jar a soudobé potíže braclavských chasidů v Umani atp.

        Zdroje:
        – extenzivně z hald materiálů o filosofii šoa/holocaustu,
        – dále Hannah Arendtová – Původ totalitarismu I.-III.
        – Cesta k vítězství germánství nad židovstvím – Wilhelm Marr,
        – a v úplně poslední řadě ze soudobých osobních postřehů i zkušeností(projděte se Schwarzwaldem s jarmulkou na hlavě).

  2. Franta napsal:

    Nic zvlášť dobrého, ani tam, ani tu.

  3. Clenov napsal:

    Zdá se, že situace v Německu se zhoršuje. Uvidíme, co přinese příští rok.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com