Novinky ze života komunity

Giro d’Italia letos z Jeruzaléma do Říma

Tento první ze tří nejvýznamnějších cyklistických závodů začíná letos v pátek 4.května v Jeruzalémě (italsky Gerusalemme) první etapou, která je časovkou jednotlivců o délce 9,7 km. V Izraeli se pak jedou ještě další dvě etapy, druhá je z Hajfy do Tel Avivu o délce 67 km a třetí z Beerševy do Ejlatu, jejíž délka je 229 km. Potom se závod přestěhuje do Itálie. Cíl je v Římě 27.května 2018.

Nejdelší je 10. etapa Penne – Gualdo Tadino, měří 239 km a jede se po druhém dnu odpočinku 15.května. Královskou etapou je 19. etapa, je to horská etapa s nejvyšším vrcholem Cima Coppi 2178 m.

O průběhu závodu budeme referovat.

Sdílet:

One Response to “Giro d’Italia letos z Jeruzaléma do Říma”

  1. Petr napsal:

    Díky za tuhle zprávu! Bude to krásný závod, který letos poprvé ve své historii vystartuje z Izraele. A další zvláštnost: za izraelský cyklistický tým pojede kromě jiných i uprchlík z Eritreje jménem Avet Gebremedhin. Izraelci jej oficiálně zařadili do svého profesionálního týmu začátkem roku, v době, kdy izraelský premiér Netanjahu avízoval masové deportace eritrejských uprchlíků ze svého území. Manažer izraelského cyklistického týmu Ran Margaliot řekl, že rozhodnutí týmu zařadit Gebremedhina mezi své závodníky není politickým gestem na pozadí stávající situace, ale že: „Awet je mimořádný cyklista díky svému osobnímu příběhu a také svým schopnostem.“ Dále řekl: „Nejsme politické hnutí, ale sportovní tým a bez ohledu na to, jaký máte na konkrétní téma názor, věříme, že sport je o spojování lidí.“ Gebremedhin prohlásil, že se mu účastí na Giru d´Italia splní životní sen. https://www.timesofisrael.com/israeli-cycling-team-signs-eritrean-refugee-for-2018-giro-ditalia/

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com