Novinky ze života komunity

Předseda Senátu Milan Štěch je na návštěvě Izraele

Sté výročí od založení Československa a význam T. G. Masaryka při budování Izraele, který slaví sedmdesátiny. To jsou hlavní témata návštěvy předsedy Senátu a trojice dalších senátorů v Izraeli. Oslav se zúčastní také předsedové parlamentů ze Slovenska a Izraele. Na programu je rovněž jednání s izraelským prezidentem a premiérem.

V pondělí se Štěch setkal s premiérem Benjaminem Netanjahuem. V úterý navštíví Kneset, kde má v plánu trilaterální jednání s předsedou Knesetu Edelsteinem a předsedou slovenské Národní rady Dankem. Sejít se má i s předsedkyní izraelsko-české skupiny přátel Knesetu Alizou Lavie. V podvečer bude v Chagallově sále Knesetu zahájena výstava Masaryk a Svatá země, která připomíná zásluhy Tomáše Garrigua Masaryka a jeho syna Jana pro vznik Státu Izrael.

Ve středu čeká českou delegaci jednání s prezidentem Státu Izrael Rivlinem. Odpoledne se uskuteční pietní ceremonie v Památníku Jad vašem.

Předseda Senátu odjel do Izraele spolu s trojicí senátorů: s předsedou Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost F. Bublanem, předsedou Stálé komise pro krajany žijící v zahraničí T. Grulichem a členem Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost Tomášem Czernínem. Členy delegace jsou také zástupci Federace židovských obcí a Historického ústavu Akademie věd ČR.

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com