Novinky ze života komunity

Nejslavnější tenisový turnaj začal. Dudy Sela dostal smolný los

Zatímco na grandslamových turnajích Australian Open, Roland Garros a US Open hrají muži a ženy, ve Wimbledonu hrají páni a dámy. Hlavní soutěž se hraje od 2. do 15. 7. 2018. V pánské dvouhře je jediným zástupcem Česka Jiří Veselý. Slovensko zastupují Lukáš Lacko a Norbert Gomboš jako kvalifikant. Lacko postoupil do 2.kola, tam ho čeká tvrdý oříšek – Federer. Gomboš prohrál v prvním kole s nasazenou 8 Andersonem z Jižní Afriky.

Ke 150. výročí Wimbledonu byla vydána kniha The Birth of Lawn Tennis: From the Origins of the Game to the First Championship at Wimbledon. Kniha má 570 stran, vydání je limitované, aby stála v zájmu sběratelů.

Nejvýše nasazení jsou: Roger Federer 1, Rafael Nadal 2, Marin Čilič 3 a Alexander Zverev 4. Smolný los potkal Dudiho Selu, který hrál v prvním kole proti nasazené 2 – Nadalovi, který nad ním zvítězil 6:3, 6:3, 6:2. Smůlu má též Lukáš Lacko, vyhrál v 1.kole, ve 2. narazí na Rogera Federera.

V dámské dvouhře jsou Češky i Slovenky dobře zastoupeny. Nejvýše nasazené jsou Simona Halep 1, Caroline Wozniacká 2, Garbine Muguruza 3, Sloane Stephens 4.

Karolína Plíšková nasazaná jako 7 vyhrála v prvním kole a nyní podle pořadatelů to měla mít těžké, protože její soupeřkou v druhém kole byla Viktoria Azarenka. Karolína ji lehce zdolala 6:3, 6:3. Kristýna Plíšková se do druhého kola nedostala. Vyřazena je též Magdalena Rybáriková nasazená jako 19, porazila ji Rumunka Cirstea. Viktória Kužmová prohrála se Švédkou Rebeccou Peterson, která se narodila ve Stockholmu, ale je estonského původu. Její kamarádkou je Estonka Kontaveit 28, která vyhrála nad Denisou Allertovou.

Barbora Strýcová 23 je již v 2.kole, Překvapením je, že Petra Kvitová nasazena jako 8 prohrála s Aleixandrou Sasnovič z Běloruska. Husarský kousek se naopak podařil Kateřině Siniakové, porazila Vandeweghe nasazenou 16. Postoupila též Lucie Šafářová, která není mezi nasazenými. Ve 2.kole se utká s bývalou hvězdou Agnieszkou Radwanskou, která je letos 32. nasazenou. Podle současné formy věříme, že Šafářová vyhraje. Ve čtyřhře jako obvykle vytvořila dvojici s Američankou Matrtek-Sands. Dominika Cibulková porazila Alizu Cornet z Francie, která hraje turnaje přes 10 let a to se střídavými úspěchy.

Sdílet:

2 Responses to “Nejslavnější tenisový turnaj začal. Dudy Sela dostal smolný los”

  1. Vintíř napsal:

    Jiří Veselý to zmáknul, porazil Schwartzmana 63,64,76. Nyní ho čeká Ital Fognini 19. Siniaková také pokračuje. Překvapením je, že Argentinec Pella vyřadil turnajovou 3 Čiliče. Cibulková se probojovala do 3.kola.

  2. Vintíř napsal:

    Šafářová skutečně vyhrála 7:5, 6:4, ale hodně se nadřela. Nějaký šotek zkomolil jméno její partnerky v deblu, ta se jmenuje Bethanie Mattek-Sands, děvčata jsou již v 2.kole. Tam musí porazit silné soupeřky Kaiu Kannepiovou z Estonska a Němku z Bosny Petkovičovou. V singlu čeká na Lucku nenasazená Makarovová, která překvapivě vyřadila nasazenou 2 polskou Dánku Wozniackou.
    Jirka Veselý bude mít těžkou úlohu, chce-li postoupit. Jeho soupeřem je výborný tenista malého vzrůstu (1,7 m) člen židovské obce v Buenos Aires, který je ve Wimbledonu 14.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com