Novinky ze života komunity

Putin na rakouské veselce

Nestálo by to za řeč, kdyby se nejednalo o svatbu rakouské ministryně zahraničí Karin Kneisslové. Ta si bere rakouského multimilionáře Wolfganga Meilingera. Pikantní na celé záležitosti je to, že Putin již dlouho pracuje na tom, aby Evropskou unii rozdělil. Rakouská vláda sice popírá, že má nějaké mocenské ambice, avšak ráda by viděla Rakousko jako vedoucí sílu ve Višegradské 4, ze které by se stala V5.

Z rakouské vlády budou přítomni Sebastian Kurz a pochopitelně Heinz-Christian Strache, předseda FPÖ. Kneisslová sice není členkou strany svobodných, ale do vlády jimi byla navržena. Putinova přítomnost bude stát rakouského daňového poplatníka hodně peněz, je nutná silná policejní přítomnost.

Samozřejmě, že Vladimír Putin svou přítomností vyjádří spokojenost s rakouskou zahraniční politikou. V Rakousku i mimo se ozvaly hlasy naprostého nesouhlasu Putin v sobotu večer se přesune do Berlína k rozhovorům s Angelou Merkelovu. Ta se nevdává, návštěva je oficiální.

Na závěr chceme připomenout, že dubnová oficiální návštěva Kneisslové v Moskvě nedopadla dobře. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že nevidí možnost, aby Rakousko hrálo zprostředkovatele při řešení syrského konfliktiu a navíc Putin tehdy odmítl Kneisslovou přijmout.

Sdílet:

One Response to “Putin na rakouské veselce”

  1. Tomáš napsal:

    Svatby bývaly vždy důležitou společenskou a někdy i politickou událostí.Rakousko se snaží prolomit protiruskou dohodu států EU ,ale iUSA a svatba min zahraničí Rakouska je vítanou záležitostí, zvlášť ,když byl pozván prez. Putin.Musime věřit,že to bude dobré přínosné ,jak se dá očekávat od svatby.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com