Novinky ze života komunity

Liga mistrů a Evropská liga fotbalu startují

Oproti minulým ročníkům je zde řada změn. Jiné hrací doby místo 20,45 h jsou nyní dvě a to 18.55 SEČ a 21.00 SEČ, počet mužstev v Lize mistrů zůstává – v první části je 32 klubů, ale místo původně 22 mužstev postoupilo přímo 26 klubů podle umístění zemí v úspěšnosti jejich klubů v Lize mistrů a Evropské lize. Dalších 6 mužstev vyšlo z kvalifikace. Letos přímým účastníkem bez nutnosti projít kvalifikací je mistr České republiky Viktoria Plzeň.

Mistr Izraele HAPOEL BEERŠEVA se do hlavní soutěže neprobojoval a dokonce nebude hrát ani v Evropské lize. To se naopak podařilo mistru Slovenska Spartaku Trnava, který sice neuspěl v kvalifikaci Ligy mistrů, avšak probojoval se do Evropské ligy.

Ligu mistrů budou hrát hlavně staří známí, ale je zde i několik mužstev, se kterými se moc nepočítalo. Na prvním místě je to švýcarský mistr Young Boys Bern. Naposledy byl mistrem před 32 lety. S řeckým mistrem AEK Atény také nikdo nepočítal, Dalšími outsidery jsou RH Bělehrad, Galatasaray Istanbul a Lokomotiva Moskva. Někdy ale outsider může překvapit, věříme, že to bude Viktoria Plzeň. Hraje ve skupině G, kde je také jeden z horkých favoritů soutěže Real Madrid. Dalšími soupeři Plzeňských jsou AS Řím a CSKA Moskva.

První zápasy skupin A až D se hrají v úterý 18.září, skupiny E až H hrají ve středu 19.9. Plzeň hraje ve 21 h s mužstvem CSKA Moskva.

V Evropské lize hraje Slavia Praha ve skupině C, jejími soupeři jsou Girondins Bordeaux, FC Kodaň a Zenit St.Petersburg. Spartak Trnava ve skupině D je s mužstvy Fenerbahce Istanbul, RSC Anderlecht a Dinamo Zagreb. Jablonec ve skupině K má za soupeře Stade Rennes, Dynamo Kijev a FC Astanu.

Hracím dnem je čtvrtek. První zápasy: Slavia – Girondins Bordeaux, Trnava – Anderlecht, Stade Rennes – Jablonec.

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com