Novinky ze života komunity

Maccabi Tel Aviv se zlepšil. Postup mezi nejlepší dosud nevzdal

Ve hře Maccabi je vidět zlepšení, již se nepotácí na konci tabulky, po 24.kole je na 10.místě, ale bilance je dosud negativní,11-krát vyhrál, 13-krát prohrál.

Obrat nastal v 18.kole, v Moskvě porazil Maccabi domácí CSKA 93-76, což byl skoro zázrak. V 19. kole zvítězil doma nad Barcelonu 99-83, potom následovalo další vítězství nad Panathinaikos Atény 84-75, ve 21.kole ale nestačil ve Španělsku na Vitorii, se kterou prohrál 73-97. Z této prohry se chlapci z Tel Avivu vzpamatovali, v dalším kole se jim podařilo porazit Olympiakos Pireus nejtěsnějším rozdílem 65:64, ovšem zájezd do Milána se jim nevydařil, Olimpia vyhrála 87:83. Ve 24. kole se Maccabi „pochlapil,“ doma porazil turecké mužstvo Darüssufaka Istanbul 77:58.

Závěr první etapy soutěže se blíží ke konci, zbývá 6 utkání. Bayerrn Mnichov – MTA, Maccabi – Žalgiris Kaunas, Chimki Moskevská oblast – MTA, Maccabi – Gran Canaria a Fenerbahce Istanbul – MTA.

Jistou účast ve skupině 16 mají zatím jen dva týmy Fenerbahce Istanbul a CSKA Moskva, Maccabi to ještě nevzdal. Tři utkání doma a 3 venku. Bayern je o příčku před Maccabi, doma MTA vyhrál. Žalgiris porazit – to je „podmínka nutná“, Chimki je nebezpečný soupeř, ale v tabulce je za Maccabim, totéž platí o Gran Canaria. Nejtěžší soupeř přijde nakonec, tím je Fenerbahce, blamovat se před domácím publikem jistě nechce, i když již dnes má zajištěný postup.

Sdílet:

One Response to “Maccabi Tel Aviv se zlepšil. Postup mezi nejlepší dosud nevzdal”

  1. Denny napsal:

    Bayern Mnichov – MTA 70:77, Maccabi postoupil na 9.místo, ale ti, co jsou před ním také vyhráli. Real Madrid – Fenerbahce Istanbul 101:86, tímto výsledkem si Real zajistil postup do playoffs, tj. mezi 8 a ne 16, jak je v článku chybně uvedeno, nejlepších mužstev.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com