Novinky ze života komunity

Čtvrtfinále evropských fotbalových soutěží bylo vylosováno

Mezi postupujícími jsou také dva židovské kluby a to londýnský Tottenham Hotspur a nizozemský Ajax Amsterdam. V době „moru, cholery a antisionismu“ za vedení Gustáva Husáka se v Mladé frontě objevil článeček podepsaný (va) s názvem Fotbal proti fašismu. V článku je uvedeno, že fašistické organizace se zabydlely v ochozech fotbalových stadionů. Silné provokace předvedly v utkání Arsenalu proti Tottenhamu a ty byly zaměřeny především proti Tottenhamu, který má silnou židovskou podporu. Nebylo v době slovo Žid tabu?

Od té doby se situace ještě zhoršila. Především v Holandsku v ochozech Ajaxu Amsterdam, o jehož židovské tradici píše Simon Kuper v knize, kterou do češtiny přeložil Michal Prokop, a o které jsme již v Židovských listech psali. Dnes, a to uvedla též televizní stanice CNN, ovzduší na stadionu otravují islamisté antisemitskými výkřiky: Hamas, hamas, jid in gas. V Londýně příznivci Spurs, tedy Tottenhamu odpovídají na antisemitické provokace máváním izraelských vlajek.

Jak Tottenham, tak i Ajax jsou ve čtvrtfinále. Hlavně postup Ajaxu působil jako bomba. Vyřadil Real Madrid, který v poslední době vyhrál Ligu mistrů třikrát za sebou. Zvláště po prohře 1:2 v Amsterdamu, nikdo nečekal, že Ajax vyřadí Real v Madridu výsledkem 4:1 ! Tottenham porazil v Londýně Borussii Dortmund 3:0 a v  Dortmundu 1:0.

Dalšími mužstvy ve čtvrtfinále jsou jsou tři anglická mužstva. Liverpool, Manchester City a Manchester United, španělská FC Barcelona, FC Porto a italský Juventus Turin.

Los rozhodl takto: Ajax se střetne s Juventusem, který je nebezpečným soupeřem především proto, že mají Ronalda. Tottenham Hotspur má za soupeře Manchester City, Liverpool hraje proti portugalskému FC Porto a soupeřem Barcelony je další mužstvo z Manchsteru a to Manchester United.

V úterý 9.4. hraje Tottenham proti ManCity a Liverpool proti Portu. Ve středu 10.4. jsou na pořadu zápasy Ajax – Juventus, ManU – Barcelona.

Evropské lize nám udělala radost Slavia Praha, která vyřadila Sevillu vítězstvím 4:3 v Praze. Ve Španělsku to bylo 2:2.

Los určil pro čtvrtfinále tyto dvojice: Slavia – Chelsea, Benfica Lisabon – Eintracht Frankfurt, Neapol – Arsenal, Villareal – Valencia.

Hraje se ve čtvrtek 11. dubna, odvety jsou za týden 18. dubna 2019.

Sdílet:

One Response to “Čtvrtfinále evropských fotbalových soutěží bylo vylosováno”

  1. Vintíř napsal:

    To, že nepostoupilo do čtvrtfinále Ligy mistrů žádné německé mužstvo je důkazem toho, že německý fotbal je v krizi a zodpovědní činitelé jsou neschopmi tuto krizi řešit. Na rozdíl od Německa má Anglie ve čtvrtfinále 4 mužstva.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com