Novinky ze života komunity

Ajax Amserdem a Tottenham Hotspur jsou v semifinále Ligy mistrů

Obě mužstva jsou překvapením soutěže. Zvláště Ajax je postrachem favoritů, podařilo se mu vyřadit Real Madrid, který Ligu mistrů před rokem vyhrál.

Ajax se ve čtvrtfinále střetnul s Juventusem Turin, nebezpečným soupeřem, který se hlavně opírá o fotbalovou hvězdu první velikosti Ronalda. Doma Ajax jen remizoval 1:1, takže pro odvetu nikdo nepočítal s tím, že Ajax si z Itálie poveze vítězství 2:1 Juventus šel ve 28.minutě do vedení brankou Ronalda, Ajax vyrovnal v 34.minutě, gól dal Van de Beek, vítěznou branku vsítil De Light v 67.minutě.

Tottenham se střetl doma s Manchester City, vyhrál 1:0, v odvetě již ve 4.minutě to bylo 1:1, Spurs pak v 10. minutě vedli 2:1, o minutu později to bylo nerozhodně 2:2, na 3:2 zvýšil střelec první branky Sterling, v 59. minutě to bylo 4:2, poslední branku ale dal Tottenham, výsledek 4:3, celkově 4:4, postoupil Tottenham vzhledem k tomu že dal více branek venku. V anglické lize se v sobotu 20.dubna konala „odveta.“ Manchester City porazil Tottenham 1:0, důležitější je ovšem postup Spurs do v Lize mistrů.

V semifinále se střetne Tottenham s Ajaxem 30.4.2019, odveta je 8.května. Barcelona s Liverpoolem hrají 1.5., odveta je 7.5. Na finále se těšíme, bude hrát Ajax nebo Tottenham.

Evropské lize Slavia Praha sice nepostoupila, ale proti Chelsea podala výborný výkon. Doma prohrála 0:1, v Londýně 3:4 a při troše štěstí by to mohlo být též obráceně.

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com