Novinky ze života komunity

Rakouská vláda má problémy s antisemitismem

Plakátek mládežnické organizace FPÖ „Tradice poráží migraci“

Koalice strann ÖVP a FPÖ, která vládne v Rakousku, má problémy, protože “svobodní“ vždy překvapí veřejnost nějakou variací na antisemitské stereotypy, tentokrát to byl antisemitský plakát stranické mládežnické organizace k evropským volbám. Opozice žádá, aby vláda odstoupila. To ovšem kancléř Kurz nemíní, i když i on přiznává, že jeho koaliční partner by se rasistických a antisemitským činů měl vyvarovat.

Ve večerních televizních zprávách ZIB (Zeit im Bild) vynikající moderátor Armin Wolf konfrotoval přtomného vysokého funkcionáře Svobodných Haralda Vilimského s plakátem, který jako by si vybral postavičku, která narušuje pár mladých Rakušanů, z nacistického plátku Der Stürmer a byl oheň na střeše. Wolf se politika dotázal, jak se vyobrazení migrantů na plakátu liší od antisemitského zobrazování židů v nacistickém tisku.

Vilimský žádal, aby Armin Wolf byl z veřejněprávní televize propuštěn. Solidarita s Wolfem, kterou projevili jeho kolegové a celá demokratická veřejnost, přinutila kancléře Sebastiana Kurze, aby prohlásil, že svoboda tisku nebude v Rakousku omezována.

Oskar Deutsch, předseda Židovské obce ve Vídni (ŽL s ním při jeho zvolení přinesly rozhovor) v Mauthausenu při vzpomínkové události k výročí osvobození tohoto koncentračního tábora ostře kritizoval FPÖ, řekl: „To, co vedlo k zřízení Mauthausenu a dalších koncentračních táborů existiuje dále, je to antisemitismus. Populisté sice dosud nevraždí, ale otravují ovzduší a to nejen v Rakousku, ale i v Polsku a Maďarsku.“

Před evropskými volbami se populisté vzájemně navštěvují, aby vytvořili v Evropském parlamentu jednotnou frontu. Marine Le Pen jedná s Okamurou, Hans-Christian Strache navštíví Viktora Orbana.

Antisemitismus je v Evropě na postupu a je vážnou hrozbou pro demokracii.

Sdílet:

2 Responses to “Rakouská vláda má problémy s antisemitismem”

  1. Denny napsal:

    Tibore Martinku, děkuji za věcný a velmi důležitý komentář, i když si nemyslím, že „trepeme blbosti“. Upozornil jste na řadu dalších antisemitských činů, o kterých jsme nereferovali.

  2. Tibor Martinek napsal:

    Trepete blbosti, rakousky liberalny Zidia su naockovany globalizmom. To je bez debaty, ze antisemitizmus existuje v Rakusku, v Madarsku, v Polsku, ale zabudate, ze najnebezpecnejsi antisemitizmus v Europe je dnes vo Francouzsku, v Nemecku a vo Velkej Britanii, kde opozicna Labour Party pod vedenim Corbyna sa premenila na otvorenu antisemiticku stranu. Tiez sa zabuda na postoj krajin visa Izraelu. Pre zidovstvo dnesna europska demokracia nie je spasenie. Odkial Zidoa masovo odchadzaju do Izraela, do Kanady a USA? To je pravy barometer na merania nebezpecenstva antisemitizmu. Podobne, dnesna lavicovo orientovana Demokraticka strana v USA nevie jednoznacne odsudit 3 novozvolene clensky Snemovne reprezentantov Americkeho Kngresu, ktore otvotene prejavuju nenavist voci Izraelu a anttisemiticke poznamky. Ovela nebezpecnejsi bol antisemiticka karikatura v internetovom vydani New York Times International, ako anti migranstky plagat. Neviem preco Zidia zalubeny do migrantov, na rozdiel od legitimnych utecencov. Je to plaga, ktoru vidime kazdy den uz aj v Kanade a v USA, nehovoriac o tazkych finacnych prispevkov udrziavat migrantov, ktopri vecsinou nie su ochotny ani integrovat. Zidia by mali mat iny ciel, ale liberalny Zidia to nevedia pochopit, to je ich tragedia.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com