Novinky ze života komunity

Los Ligy mistrů 2019/20

Slavia Praha to dokázala, probojovala se do hlavní soutěže Ligy mistrů, v play-off porazila dvakrát Kluž.

Ve čtvrtek 29.srpna 2019 se v Monaku losovala evropská fotbalová Liga mistrů – Champions League. Jako každoročně se bude hrát v osmi skupinách A až H (v každé skupině jsou 4 mužstva) a stejně jako v minulých letech byly kluby před losováním rozděleny podle výkonnosti do 4 košů. V prvním nejsilnějším Liverpool jako vítěz Ligy mistrů, Chelsea jako vítěz Evropské ligy a pak Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern, Paris St. Germain a Zenit St. Petersburg jako mistři svých zemí. Zajímavé je že v tomto koši jsou 3 anglická mužstva. K nim byli přilosováni účastníci z  košů 2 až 4. Ve čtvrtém tzv. nejslabším koši byla Slavia Praha.

Jak jsou zastoupeny jednotlivé evropské země? Anglie 4, Španělsko 4, Itálie 4, Německo 4, Francie 3, Rusko 2, Belgie 2, Holandsko 1, Portugalsko 1, ČR 1, Ukrajina 1, Turecko 1, Srbsko 1, Řecko 1, Rakousko 1, Chorvatsko 1.

Jak dopadl los? Pro Slavii to bude velmi náročné, dokonce i na slovo vzatí odborníci se shodli, že se jedná o nejsilnější skupinu, ve které kromě Slavie je FC Barcelona, BVB Dortmund a Internationale Milano. V minulém ročníku hrála Ligu mistrů Plzeň a měla též silné soupeře.

Naše poznámka závěrem. Ve fotbale a nejen v něm se rok od roku více jedná hlavně o peníze a tak přednost hrát „královskou“ soutěž dostávají bohaté kluby, které zaručují ohromný zájem diváků, vyprodané stadiony a zájem sázkových kanceláří, které se přeci jenom občas v odhadu zmýlí – a tak málokdo čekal, že ve finále nastoupí proti sobě FC Liverpool a Tottenham Hotspur.

Hrát se bude v úterý a ve středu a to od 17/18 září až do 10/11 prosince. Do jarních kol pak postupují z každé skupiny první dva, třetí bude na jaře hrát v Evropské lize, pro 4. soutěž končí.

Ve čtvrtek skončila kvalifikace o postup do Evropské ligy, izraelské kluby nepostoupily, Česko-Slovensko bude reprezentovat Slovan Bratislava. Losovat se bude dnes v pátek 30.srpna.

Sdílet:

One Response to “Los Ligy mistrů 2019/20”

  1. Vintíř napsal:

    To, že ceny za přestupy a hostování dostoupily závratných výšek, bylo dokonce komentováno i na stránkách anglických novin The Financial Times, který se sportem zabývá jen okrajově

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com