Novinky ze života komunity

Světový výrobce INTEL vyvinul čip pro umělou inteligenci. V rámci vývoje investoval miliony do izraelských startupů

S tímto čipem se má stát vize budoucnosti realitou. Vyvinut byl v Haifě

Největší světový výrobce počítačových čipů představil svůj první procesor speciálně zaměřený na umělou inteligenci (UI) a současně sdělil, že do jeho vývoje investoval 120 milionů dolarů do tři izraelských startupů.  Je určen především velkým výpočetním střediskům.

Přesněji, na trh přibyly hned dva procesory, které se mají při strojové výuce doplňovat.

Na trh přicházejí pod značkou Nervana s názvem NNP-T a NNP-I. Tři první písmena znamenají neuronové-síťové-procesory. Čipy NNP-T jsou určeny pro speciální trénink umělé inteligence, modely NNP-I-modely pro získávaní strojových informací. Druhý model pochází z výzkumného centra v Haifě a spočívá na tzv. Ice-Lake-Jádrech, které se stanou standardem všech výpočetních jednotek. Měří pouze 10 nanometrů.

Nejprve je využil Intel na svém  univerzálním procesoru Xeon. Také tento je i nadále vhodný, ale není zdaleka tak výkonný jako nové čipy. Manažér  Intelu v odvětví UI Naveen Raso sdělil v prohlášení koncernu: „Abychom byli s UI v budoucnu  všude dosažitelní je nutno zpracovat obrovská množství dat a zajistit vybavení organizací tak, aby mohla tato data využívat.“

Podle sdělení izraelských novin Israel Hajom začal Facebook nový čip již využívat.

Kromě Intelu představily čipy pro umělou inteligenci také Gogole, Amazon a Nvidia.

Zdroj:Israelentz

Překlad eb

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com