Novinky ze života komunity

Lakros dobývá Izrael

Izraelská reprezentace můžského lakrosu

Víte, který sport je v Izraeli nejpopulárnější? Dříve to byl basketbal, nyní ho předhonil fotbal, ale zítřek prý patři lakrosu (LACROSSE).

V Evropaské lize basketbalu jsme se těšili z úspěšného tažení Maccabi Tel Avivu. Po osmém kole, ve kterém vyhráli ve Španělsku nad Vitorií 113 – 83, byli dokonce na prvním místě, ovšem pak přišli lepší aoupeři a zde jsou dvě prohry za sebou Armani Milan – MTAS 92-88 a Barcelona – MTA 96-73. Maccabi klesl na 5. místo.

V kvalifikaci o postup na fotbalové Mistrovství Evropy 2020 skončil Izrael na 5. místě ve skupině, takže přímo nepostupuje, malá naděje tu zůstala, Izrael bude hrát playoff se Skotskem.

Lakros (lacrosse), který dobývá nejen Izrael, ale i Evropu, – hraje se v Česku i na Slovensku, ale to ví jen málo lidí. Lakros hrají muži i ženy.

Je to míčová hra, která se hraje s jedním tvrdým gumovým míčem a hráči mají rakety zvané lakrosky. Úkolem je dostat míč do soupeřovy branky.

Na lakros nás upozornil občasný čtenář našeho listu Dan, který hraje za Jižní město Praha. V červenci se v Praze hrál turnaj, který vyhráli hráči Izraele. Ve finále porazili mužstvo Pivo Kings 6:3, Jižní město v boji o 3.místo prohrálo s Polskem 2:3.

Jelikož lakros byl olympijským sportem v roce 1904 v St. Louis a v roce 1908 v Londýně, tak podle nepotvrzených zpráv se Izraelská lakrosová federace snaží, aby se lakros hrál na olympiádě v Paříži v roce 2024. Na oficiálních stránkách pařížské olympiády ale lakros zapsán není. Rozhodně ale budeme tažení lakrosu sledovat.

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com