Novinky ze života komunity

Kdy bude mít Rakousko novou vládu?

Lidovci v čele se Sebastianem Kurzem po volnách posílili

Zlí jazykové tvrdili a zdá se, že měli pravdu, že Sebastian Kurz bude jednat se Zelenými o sestavení vlády teprve po volbách ve Štýrsku.

Jak ty dopadly? Přesvědčivě je vyhráli lidovci (ÖVP) se ziskem 36 %, což je o 7,6 % více oproti volbám v roce 2015, na druhém místě je SPÖ 23 %, která ztratila 6 % proti předchozím volbám, největší propad (a to je dobře) má pravicová FPÖ, která získala jen 17 %. Zelení jsou na vzestupu, získali 12,2 %, což je nárust 5,5 %. Tentokrát se do zemského parlamentu dostali též komunisté KPÖ se 6 % a liberálové NEOS s 5,3 %.

Je to dobrý výsledek pro Sebastiana Kurze, který by nejraději jednal se svobodnými bez Stracha, ale ti prohlásili, že nejsou k dispozici, protože mají se Strachem, který se chce vrátit do politiky, jen a jen potíže. Dokonce se chystá jeho vyloučení ze strany. A tak bude Kurz jednat se Zelenými, i když programově jsou obě strany od sebe ještě daleko, a tak není pravděpodobné, že vláda bude sestavena do Vánoc. Je to moc krátká lhůta na tak složitá jednání.

Sdílet:

One Response to “Kdy bude mít Rakousko novou vládu?”

  1. Milan napsal:

    Nemá to designovaný lídr lidovcú,vítěz voleb S.Kurz jednoduché, se sestavováním nové vlády. Prezidentský tlak k dohodě se Zelenými se míjí účinkem a S.Kurz,hledá kurs,jak by vybřednul z této anomálie.Úhelný kámen jakým měly být volby ve Štýrsku se neukázaly být tím správným rozcestníkem .A tak vítěz voleb S.Kurz se blíží rozhodnutí o menšinové vládě v Rakousku ,pokud to dovoluje ústava.Musíme mu držet palce při jeho jednání.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com