Novinky ze života komunity

Popeleční středa u našich sousedů

V Německu a Rakousku je zvykem, že politické strany na Popeleční středu pořádají malý sjezd, aby prezentovaly svou politiku.

V Rakousku byla vytvořena nová strana Die Allianz für Österreich (DAÖ) = Aliance pro Rakousko hlavně odpadlíky z FPÖ. mezi nimi je též Heinz-Christian Strache, který byl ze FPÖ vyloučen. Jeho bývalý spojenec Norbert Hofer je nyní jeho protivníkem. Na pravém konci politického spektra jsou nyní obě tyto strany. Předpověď, že většina členů FPÖ přestoupí do Aliance pro Rakousko se nesplnila.

V Německu je CDU v krizi, hledá se nový předseda a zvětšují se rozpory mezi koaličními partnery vládních stran CDU/CSU a SPD. V Pasově se konalo setkání členů CSU, kde ministerský předseda Bavorska Markus Söder ostrými slovy napadl opoziční stranu Zelených, jejichž popularita roste v celém Německu.

Extremně pravicová AfD konala své setkání blízko Pasova v Osterhofenu. Ze všech projevů vyznívala sebelítost, že žádná z demokratických stran s nimi nechce spolupracovat a volby ministerskéko předsedy Duryňska, který byl zvolen hlasy CDU, FDP a především AfD byl omyl, který se opakovat nebude.

Německo navíc obchází strašidlo nejen Corona-virusu, ale i teroristických útoků, konečně si snad vládní kruhy uvědomí, že antisemitismus v Německu nikdy nevymizel a že je třeba proti němu bojovat.

Sdílet:

2 Responses to “Popeleční středa u našich sousedů”

  1. Vintíř napsal:

    Již jednou odpadlíci od FPÖ vyvořili novou stranu Bündnis Zukunft Österreich, to bylo v době Jorga Haidera, který prohlásil, že v SS byli slušní lidé!!! Po Haiderově smrti strana přestala prakticky existovat, Alianci pro Rakousko čeká něco podobného. Prvním zkušenním kamenem bude volba primátora Vídně, kandidovat bude Heinz-Christian Strache.

  2. Němci a Osvětim napsal:

    Prach jsi a  v prach se obrátíš,to je poselství Popeleční středy po celé planetě.Jakékoliv jiné výklady jsou scestné bludy.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com