Novinky ze života komunity

Izraelci asi začnou také nosit roušky. Češi jako vzor

Ynet přišel v pondělí se zprávou, že izraelské ministerstvo zdravotnictví se chystá vyzvat všechny Izraelce, aby při odchodu ze svých domovů nosili chirurgické roušky, aby zastavili šíření koronaviru. Podle dnešní informace ŽL je Izraelcům rovněž  doporučována domácí výroba látkových roušek po vzoru Česka.

Tento krok státu, pokud by byl proveden, by byl v ostrém kontrastu s předchozím názorem izraelského ministerstva zdravotnictví, že roušky přinášejí velmi malý přínos, pokud jde o ochranu před rozšířením patogenu. Ministerstvo zdravotnictví vždy tvrdilo, že masky mají chránit veřejnost před jednotlivcem, který je nemocný, a jehož částice slin z kašle nebo kýchání může před šířením vzduchem může omezit rouška.

Ynet uvedl, že nyní odborníci začínají věřit, že masky poskytují i částečnou ochranu před virem. Navíc mnoho infikovaných nevykazuje žádné příznaky a nejsou si vědomi, že virus přenášejí.

Stejně jako u nás se i v Izraeli uvádí zkušenosti asijských zemí s relativně nízkou úmrtností (COVID-19 a předchozí epidemie koronavirů), které argumentují tím, že velký podíl na tomto úspěchu má prevence infekce pomocí roušek. Takže asijské zkušenosti a české kutilství možná ovlivní život Izraelců v příštích týdnech.

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com