Novinky ze života komunity

Z Jablůnkova do Frankfurtu nad Mohanem. Denny slaví 80 let

V redakci Židovských listů (ŽL) říkáme Dennymu Stecherovi nejčastěji „sporťák“. Zajímá snad o všechny myslitelné sporty a o výsledcích turnajů, mistrovství i jednotlivých zápasů se zápalem a pravidelností informuje na našich stránkách. Dennyho záběr je ale mnohem širší. Zajímá se o vědu, politiku, literaturu, historii, techniku a další obory. Knihy i denní tisk čte nejraději v originále, a tak vedle excelentní znalosti němčiny a angličtiny pravidelně pokouší studium hebrejštiny, francouzštiny i italštiny, kterou naťukl již v dětství zpěvem partyzánských písní. Vyrůstal v Jablůnkově, kde šprechtil po našymu.

Už více než třicet let žije se svou milovanou ženou Magdou, se kterou letos dokonce oslaví padesát pět let manželství, ve Spolkové republice Německo. Proto do ŽL přispívá I svými vhledy do německých reálií. Své osmdesáté narozeniny tak letos nemůže strávit v kruhu své rodiny, jejíž členové žijí povětšinou v Praze. Spolu s námi mu tedy k narozeninám gratuluje dcera Hanka se syny Danem a Pavlem, pravnuk Theo, který sdílí pradědečkovu vášeň pro sport a syn David, který toho má s otcem společného více, než je jeden nebo druhý ochoten připustit. Věříme však, že koronakrize brzy pomine, nebezpečí nákazy zeslábne a okolní státy tak znovu otevřou hranice.

Denny pak oslaví své životní jubileum tím, co má nejraději. Sportem a se svojí rodinou. Protože miluje hory, a Tatry obzvlášť, vystoupí s fyzicky zdatnými členy rodinného klanu Stecherů na Žiarskou chatu a pro ty ostatní rád zajistí dopravu, aby byli všichni spolu. Pak se rozhlédne na vrcholky okolních kopců a bude vědět, že na světě vykonal mnoho dobrého, je milovaný svými blízkými a spoustu krásných chvil ho i v požehnaném věku stále čeká. On se totiž před ničím nezastaví, a tak se těšíme, jak si naplánuje oslavu svých devadesátin. Snad mu vnoučata i pravnoučata budou stačit.

AD MEA VEASRIM ŠANA! Máme tě rádi, Denny!

Klára Donathová

Sdílet:

One Response to “Z Jablůnkova do Frankfurtu nad Mohanem. Denny slaví 80 let”

  1. redakce napsal:

    Klára to napsala pěkně. Přejeme vše nejlepší!!!

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com