Novinky ze života komunity

V Evropské lize basketbalu 2020-21 začínají odvety

V minulém ročníku hrál Maccabi Tel Aviv (MTA) dobře a probojoval se do play-offs, které se nakonec z důvodu pandemie Covidu – 19 nekonalo. Letos se Maccabi zatím moc chlubit nemůže. Po 17 kolech (celkem se hraje 34 kol) je na 13.místě se 7 vítězstvími a 10 porážkámi.

V prvním kole 1.10.2020 vyhrál Maccabi v Tel Avivu nad Albou Berlín 80:73. Na půdě soupeře porazil Maccabi Chimki, Vitoriu a v 17.kole Barcelonu 68:67, což bylo největším převapením kola. Barca je na 4.místě tabulky. Kromě Alby porazil Maccabi doma Žalgiris Kaunas, Rudou hvězdu Bělehrad a Atény.

Ačkoliv Maccabi v tomto ročníku poněkud zklamal, tak problém neřeší propuštěním trenéra, kterým je od 18.11.2018 Ioannis Sfairopoulos, ale rozšířením mužstva o mladé posily. Posledním je třiadvacetiletý Max Heidegger (1,9 m), který zatím hrál jako amatér v mužstvu Univesity Of California v Santa Barbaře.

Ve čtvrtek 7.1. hraje Maccabi v Berlíně, 12.1. hostí mužstvo Olympiakos Pireus, pak má doma dva zápasy – proti mužstvům Vitorie a Realu Madrid, který je na 2.místě v tabulce. Dalšími soupeři jsou mužstva z Istanbulu – Fenerbahce v Istabulu, Anadolu v Tel Avivu.

Přejeme úspěšný začátek roku 2021.

Sdílet:

One Response to “V Evropské lize basketbalu 2020-21 začínají odvety”

  1. Denny napsal:

    Maccabi má slabý útok, ale kupodivu nejlepší obranu, jak ukazují statistiky. Utkání rozhodují:
    vrchní: Damir Javor ze Slovinska, umpire 1: Tomislkav Hordov z Chorvatska, upmire 2: Ital Michele Rossi

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com