Novinky ze života komunity

Začalo evropské fotbalové jaro

V Lize mistrů se v Puskás-Aréně v Budapešti hrál zápas RB Lipsko – FC Liverpool, který vyhrál 2:0. Majitelem klubu RB Leipzig je člověk, který měl původně jen Red Bull Salzburg. V rámci těchto klubů se konaly „škatule, hejbejte se“ a tak brankář Péter Gulácsi, který hrál v Solnohradu, hraje od roku 2015 v Lipsku. Csaba Molnár, náš spolupracovník nám telefonoval, že brankář za porážku 0:2 nemůže, nebýt jeho, tak by výsledek byl pro Lipsko ještě horší. Souhlasíme, že obě branky má na svědomí chybující obrana Lipska. Góly dali Salah v 53. minutě a Mané v 58. minutě. Po zápase fotbalisté Lipska sice přiznali, že udělali spoustu chyb, ale že v Anglii budou hrát lépe. Myslíme si, že zde je přání otcem myšlenky. Náš tip: Ani vynikající Gulácsi nezabrání další prohře Lipska.

Utkání Barca – PSG (Paris Saint-Germain) se podle plánu odehrálo na Camp Nou v Barceloně a pro mnohé porážka Barcelony 1:4 byla překvapením. Experti před zápasem upozorňovali, že Barca již není tím, čím kdysi byla, prostě letošní ročník Ligy mistrů Barceloně nevychází. Ve skupinové části byla na druhém místě za Juventusem Turin, a to předpokládali, že skupinu G vyhrají.

První gól zápasu sice dala Barca – Messi z penalty, ale pak góly padaly jen do branky domácích. Třikrát (v 35., 65. a 85. minutě) střílel Kylian Mbappé a jednu branku (70.min) dal Moise Kean. Ačkoliv německý trenér Thomas Tuchel měl s mužstvem PSG úspěchy, nebylo vedení s jeho prací spokojeno a 2.ledna 2021 ho nahradil Argentinec Mauricio Pochetino, který v letech 2014 – 2019 trénoval Tottenham.

Ve středu 17.2. 2021 se hrály další dva zápasy Champions League. Porto porazilo Juventus 2:1 a Sevilla prohrála doma s Borussií Dortmund 2:3. Experti spíš tipovali výhru Juventusu a nerozhodně v zápase Sevilly s Dortmundem.

Další 4 zápasy se hrají ve dnech 23. a 24. února, jsou to Lazio Řím – Bayern Mnichov, Atletico Madrid – Chelsea Londýn, Borussia Mönchengladbach – Manchester City, Atalanta Bergamo – Real Madrid.

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com