Novinky ze života komunity

UEFA, Liga mistrů, Evropská liga a Super League

Do čtvrtfinále Ligy mistrů postoupila tři anglická mužstva, kterými jsou FC Liverpool, Manchester City a Chelsea Londýn, dvě německá mužstva Borussia Dortmund a Bayern Mnichov, dále Paris Saint Germain z Francie, Porto z Portugalska a ze Španělska Real Madrid.

Stejně jako v minulém ročníku je to převaha anglických mužstev. To jim ale nestačí, chtěli s dalšími 9 mužstvy hrát tzv. Super League. To narazilo na odpor UEFA a především fanoušků, nakonec anglická mužstva tuto ideu vzdala a tak žádná Superliga se hrát nebude. UEFA uvažuje o změnách v Lize mistrů od roku 2024, ale jsou to spíše kosmetické úpravy. Malé kluby budou stále v nevýhodě, budou muset hrát kvalifikaci, zatímco z Německa, Anglie a Španělska postoupí přímo 4 kluby do hlavní soutěže.

Ve čtvrtfinále Ligy mistrů vyřadil Manchester City Borussii Dortmund, Real Madrid vyřadil Liverpool, Chelsea vyřadilo Porto – odveta se nehrála v Anglii, ale na Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán v Seville.

Zápas Bayern Mnichov – PSG vyhráli hosté z Francie 3:2, i když Bavoráci měli celý zápas převahu, odvetu v Parc des Princes v Paříži domácí sice prohráli 0:1, ale i to jim stačilo k postupu.

V semifinále, které se hraje 27.4. a 4.5.narazí na sebe PSG – ManCity a Chelsea – Real.

V Evropské lize byl největším překvapením postup Dinama Záhřeb do čtvrtfinále, vyřadilo Tottenham Hotspur. Dinamo pak s Villareal prohrálo oba zápasy.

Ajax Amsterdam překvapivě doma prohrál 1:2 s AS Řím, v odvetě to bylo nerozhodně 1:1, což stačilo Římu k postupu.

V Londýně příjemně překvapila Slavia, s Arsenalem hrála 1:1, ovšem odveta v Edenu – to byla katastrofa, Slavia prohrála 0:4. Granadu vyřadil Manchester United a tak si semifinále 29.4. a 6.5. zahrají ManU – AS Řím, Villareal – Arsenal.

Nakonec: FC Hollywood, to je přezdívka FC Bayernu, který je zmítán častými vnitřními hádkami. Většinou je to trenér, který má spor s vedením klubu, tentokrát Hansi Flick oznámil, že Mnichov po sezoně opustí.

Sdílet:

One Response to “UEFA, Liga mistrů, Evropská liga a Super League”

  1. vintíř napsal:

    Super League měla být konkurentem Ligy mistrů. Nakonec se Super League hrát nebude, ale Liga mistrů potřebuje NUTNĚ určité změny.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com