Novinky ze života komunity

Antisemitské výtržnosti v Německu

Současné demonstrace muslimských přistěhovalců jsou jasně antisemitské, jak dokládají snímky z těchto tzv. antiizraelských demonstrací. Ve čtvrtek 13.května v  Gelsenkirchenu policie na poslední chvíli zabránila útoku na synagogu, ale ve zprávě, kterou vydala, tvrdí, že antisemitské výroky neslyšela.

Redaktor regionální Západoněmecké televize (WDR) se proto v rozhovoru s ministrem vnitra spolkové země Severní Rýnsko -Westfálsko (NRW) Herbertem Reulem zeptal, zda mají jít policisté k lékaři, aby jim vyzkoušel sluch nebo pro ně uspořádat školení, co je antisemitismus. Odpovědí ministra byly vytáčky, že zpráva policie ještě není zpracovaná. Je třeba ale dodat, že od pondělí vystupuje Herbert Reul důrazně proti antisemitismu a obviňuje tureckého prezidenta Erdogana, že turecké občany v Německu nabádá k antisemitským činům.

V boji proti antisemitismu udělal velký krok dopředu spolkový ministr vnitra Horst Seehofer tím, že zakázal tři organizace, které vybíraly peníze na podporu teroristické organizace Hizbolah. Policie provedla u členů těchto organizací (Německá libanonská rodina, Dej mír, Lidé pro lidi) razie v  Brémách, Hessensku, Hamburku, Dolním Sasku a Rýnsku-Falcku.

„Kdo podporuje teror, nebude mít v Německu klid,“ řekl Horst Seehofer.

Antisemitskými výroky demonstrantů v německých městech se zabývala i dolní sněmovna německého parlamentu a včetně poslanců AfD je odsoudila.

Doufejme, že se konečně v Německu bude o antisemitismu nejen mluvit, ale že budou následovat činy a to trvale.

Sdílet:

One Response to “Antisemitské výtržnosti v Německu”

  1. Vintíř napsal:

    V Německém parlamentu se toho o boji proti antisemitismu hovořilo často hodně, ale islamističtí výtržníci následně za své činy dostanou malé tresty nebo vůbec žádné. Světlem na konci tunelu je ministr zahraničí Heiko Maas, který se JEDNOZNAČNĚ postavil na stranu Izraele.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com