Novinky ze života komunity

Ve Wimbledonu začíná druhý týden

Do redakce došlo několik dotazů, jaké tradice se ve Wimbledonu dodržují. Zde je odpověď: Tenis je bílý sport, proto na rozdíl od jiných turnajů, musí dámy i páni nastupovat v bílém oblečení. Další tradicí je to, že neděle je volný den. Ve Wimledonu se hraje míči Slazenger s nápisem Wimbledon 2021 a tyto míčky se použily i na jiných turnajích na trávě jako v Halle ve Westfálsku, Bad Homburgu a v Berlíně.
Před vlastním turnajem se hrála kvalifikace a ta se hraje i před soutěží juniorů a juniorek. Z Izraele zde hraje Orel Kimhi, je nasazený jako 14 ze 16 a v 1.kole porazil Knoxe Jonese z Británie 6:2, 6:2. V 2. kole hraje s Italem Pirainem.

Ve čtyřhře dospělých zkušený Izraelec Jonathan Erlich s partnerem Andrejem Vasilevským z Běloruska prohráli v prvním kole s nasazenými jedničkami – chorvatskou dvojicí Mektič / Pavič. Hry v prvním týdnu byly často přerušovány deštěm, přesto v hlavních soutěžích začíná v 2.týdnu 4.kolo. V pánské dvouhře Novak Džokovič, nasazený jako jednička, se netají tím, že letos chce vyhrát všechny grandslamové turnaje. Z nenasazených jsou ve 4.kole Sebastian Korda, Maďar Fucsovics, který porazil na 9 nasazeného Diega Schwartzmana a Ilja Ivaška z Běloruska.

Dámská dvouhra je z hlediska České republiky zajímavější. Barbora Krejčíková (14) hraje s nasazenou jedničkou Ashleygh Barty, která ve 3.kole porazila nadějnou Kateřinu Siniakovou. Karolína Muchová (19) má za soupeřku Paulu Badosu (30) ze Španělska. Soupeřkou Karolíny Plíškové je Ludmila Samsonová z Ruska, která vyhrála přípravný turnaj na trávě v Berlíně.

Překvapením je Emma Raducanu z Británie, která vlastní divokou kartu, narodila se v Torontu a hrála za Kanadu. Někteří znalci ji již vidí ve finále. Kateřina Siniaková finalistka dámského turnaje na trávě v Bad Homburku a spolu s B.Krejčíkovou vítězka čtyřhry v Paříži hrají debla jako 1 proti dvojici Viktória Kužmová ze Slovenska a Arantxa Rus z Nizozemska.

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com