Novinky ze života komunity

Prezident Frank-Walter Steinmeier byl na státní návštěvě v Izraeli

Steinmeir navštívil Izrael

Německý spolkový prezident byl od 30. června do 2.července na pozvání končícího izraelského prezidenta Reuvena Rivlina na státní návštěvě v Izraeli, aby potvrdil pevné přátelství Německa k Izaeli. Setkal se též s nově zvoleným prezidentem Jicchakem Hercogem a předsedou nové izraelské vlády Naftalim Benetem a současným ministrem zahraničí Yairem Lapidem.

K uctění památky Theodora Herzla navštívili jeho hrob v Jeruzalemě a samozřejmě též Jad Vašem. Prezident Steinmeier předal vyznamenání těm, kteří se nejvíce zasloužili o německo-izraelské přátelské vztahy. Byli to přeživší šoa Regina Steinitz, spisovatel David Grossman, umělkyně Michala Rovner a Avner Šalev, bývalý ředitel Jad Vašem.

Na závěr své návštěvy uctil německý spolkový prezident osobnost Bena Guriona a jeho manželky Pauly návštěvou jejich hrobu v Sde Boker v Negevské poušti.

Sdílet:

One Response to “Prezident Frank-Walter Steinmeier byl na státní návštěvě v Izraeli”

  1. Denny napsal:

    Jak oznámila televizní stanice Bibel.tv. byl v delegaci 10 lidí, kteří doprovázeli prezidenta Steinmeiera, „filozof“ Omri Boehm, který právo na existenci Izreaele jako státu popírá a podporuje bojkot Izraele. Je to diplomatická blamáž, která se neměla stát. Jak to pan prezident vysvětlí? Asi vůbec ne.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com