Novinky ze života komunity

Soutěže UEFA nově

Kromě Ligy mistrů (CL) a Evropské ligy (EL) se bude hrát Konferenční liga.

Liga mistrů je soutěží hlavně bohatých klubů, 26 jich je zařazeno přímo do skupinové soutěže, 6 klubů muselo projít kvalifikací. Jsou to Benfica Lisabon, Malmö, Young Boys Bern, RB Salzburg, Sheriff Tiraspol a Šachťar Doněck. Žádný český, slovenský ani izraelský klub se do soutěže neprobojoval.

V 8 skupinách hraje 5 španělských klubů, z nich jeden je vítězem Evropské ligy, 4 kluby mají v soutěži Anglie, Německo a Itálie. Portugalsko má 3 mužstva, Francie a Ukrajina po 2, a po jednom mají Belgie, Holandsko, Rakousko, Rumunsko, Rusko, Švédsko, Švýcarsko a Turecko. Celkem 32 klubů, v každé skupině jsou 4 mužstva.

Jako obvykle přál los Bayernu Mnichov, je ve skupině E s Barcelonou, Benficou a Kyjevem. Němci samozřejmě věří, že Bayern budem vítězem skupiny.

Vítěz loňského ročníku CL Chelsea Londýn hraje ve skupině H, Soupeři jsou Juventus Turin, St. Petersburg a švédské Malmö.

Náš expert Karel Příbramský Jr. odmítl tipovat vítěze skupin a tak jsme se obrátili na Csabu Molnára, který okamžitě odpověděl, že vítězi skupin od A do H budou:

Paris St. Germain, Atletico Madrid, Ajax Amsterdam, Inter Milano, Barcelona, Villareal, Lille a Juventus Turin.

V Evropské lize je letos stejně jako v Lize mistrů 8 skupin. Do nsoutěže se probojovala Sparta Praha.

V nově vytvořené Konferenční lize hraje 32 mužstev rozdělených do 8 skupin. Mezi nimin jsou Maccabi Tel Aviv, Jablonec, který vyřadil Žilinu, Slavia, která má ve skupině mistra Izraele Maccabi Haifu, Slovan Bratislava, Tottenham Hotspur.

Náš přítel Edouard Arner z Toulouse tipoval některé vítěze skupin Konferenční ligy:
Maccabi Tel Aviv, Jablonec, Slavia, Tottenham. Csaba Molnár to komentoval takto: „Zde je přání otcem myšlenky.“

No, uvidíme.

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com