Novinky ze života komunity

Den památky obětí holocaustu v Německu

Památník holocaustu v Berlíně, Wikipedie

Letos snad vůbec poprvé byl v Německu jak v parlamentu, tak na veřejnosti a v médiích Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti připomínán již od začátku týdne, a to podrobně.

V pondělí 24. ledna byl na 2.programu televize ZDF uveden film Konference ve Wannsee. Byl to dramatický film o průběhu konference, kde bylo rozhodnuto o konečném řešení „židovské otázky“. Pro televizní časopis TV Today to byl tip dne pro diváky. Hned po filmu byl o konferenci uveden dokument.

Také další televizní stanice se celý týden věnovaly 80.výročí této konference, a také tomu, jak Němci chtěli po skončení války na vše zapomenout, avšak i tomu, že Německo se v poslední době vyrovnává se svou minulostí. Byly uvedeny i diskuze o současném židovském životě v Německu, a o vzrůstajícím antisemitismu.

V německém parlamentu je 27.leden připomínán již 25 let. Letos byla věnována tématice rasové nenávisti a antisemitismu větší pozornost. Doufejme, že současná vláda se bude ještě více zabývat bojem proti antisemitismu, a také bude prosazovat objektivní pohled na Izrael.

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com