Novinky ze života komunity

Německý kancléř Olaf Scholz na návštěvě v Izraeli

Vzhledem k invazi ruských vojsk do Ukrajiny se návštěva Olafa Scholze v Izraeli minulý týden konala oproti plánu opožděně.

Každý oficiální návštěvník z Německa navštíví Jad Vašem a vždy odsoudí zločiny nacistů – šest milionů zavražděných Židů během druhé světové války.

V poslední době to byla návštěva Angely Merkelové na rozloučenou, protože končilo16 let jejího vládnutí. Tentokrát se nesetkala s palestinskými předáky. Zdůraznila, že Německo má povinnost chránit Izrael. To učinila též Annalena Baerbock, ministyně zahraničí nové současné německé vlády a také kancléř Olaf Scholz. Jeho návštěva byla krátká, s Palestinci nejednal.

Německá média sice zdůraznila, že Naftali Bennet neodsoudil ruskou invazi, na druhé straně ale média vyjádřila pochopení vzhledem k obavě Izraele z iránské snahy sestrojit atomovou bombu a dodávkám zbraní Hizbolahu přes Sýrii.

Nyní se celý svět zabývá Putinovou válkou proti Ukrajině a Izrael se snaží být prostředníkem mezi Ruskem a Ukrajinou.

Sdílet:

One Response to “Německý kancléř Olaf Scholz na návštěvě v Izraeli”

  1. Tomáš napsal:

    Moc jsme se toho nedozvěděli, „návštěva byla krátká“. Lapidarne řečeno je to rekognoskace terénu, opravdu jde o hodně a ve hře je mnohé. V4 jedna v Londýně, jak dal, asi, také bez vysledku. Německo, pokud neomezi plyn z Ruska, má naději na posileni z mnoha smeru.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com