Novinky ze života komunity

Tenistky hrají 1.kolo FedCupu 2018

Ve světové skupině 1 se ve dnech 10. a 11. února utkají Česká republika – Švýcarsko, Bělorusko – Německo, Francie – Belgie a USA – Nizozemsko. Českou republiku reprezentují Lucie Šafářová, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a Petra Kvitová. Kapitánem je Petr Pála. Hraje se v Praze. Bilance je 6:1 pro české tenistky, Švýcarky vyhrály jen jednou a to díky Martině Hingisové. Bylo to v Brně v roce 1998.

Češky jsou favoritkami, optimisté počítají s postupem až do finále. Ve 2.kole budou hrát s vítězkami utkání Bělorusko – Německo.

Slovensko hraje ve světové skupině II a střetne se v Bratislavě s Ruskem. Za Slovensko nastoupí Jana Čepelová, Magdalena Rybáriková, Anna Karolína Schmiedlová a Viktória Kužmová.

Zápasy regionální skupiny Evropa / Afrika se hrají jako každoročně na jednom místě, před rokem se FedCup přestěhoval z teplého Ejlatu do chladného Tallinu, hlavního města Estonska, kde se hraje i letos, tentokrát od včerejška do soboty ve skupinách A až D.

Izraelky před rokem z regionální skupiny I sestoupily o patro níž do skupiny II. Hraje se v Heraklionu na Krétě v Řecku a to teprve od 18. do 21. dubna. Družstva jsou rozdělena do dvou skupin A a B. V každé skupině jsou 4 družstva. Izrael hraje ve skupině B s Moldavskem, Norskem a Lucemburskem. Ve skupině A jsou Řecko, Dánsko, Egypt a Bosna a Hercegovina. Vítěz skupiny A hraje s družstvem, které se umístilo na 2.místě ve skupině B a obráceně. Vítězná družstva z těchto zápasů postoupí do skupiny I.

Izrael je na 47.místě světového žebříčku ženského tenisu.

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com