Novinky ze života komunity

Několik nečekaných výsledků prvního kola Australian Open

U mužů z 32 nasazených jich postoupilo do 2.kola 29 – největším překvapením je, že chybí nasazená 5 Rafael Nadal, kterého porazil jeho krajan Fernando Verdasco po 4 hodinách a 41 minutách 76, 46, 36, 76, 62.

V ženské dvouhře nasazených vypadlo mnohem více, celkem 10, mezi nimi i 2 Simona Halep z Rumunska, která podlehla Číňance Žengové 4:6, 3:6. Také Venuše Williamsová nasazená jako 8 se s turnajem rozloučila již v 1.kole. Přesvědčivě 6:2, 6:4 ji porazila Johanna Konta, která je maďarského původu, narodila se v Austrálii a hraje za Velkou Británii. Potěšující je, že nenasazená Barbora Strýcová vyhrála nad 32. nasazenou Carolinou Garcii z Francie 6:2, 6:4.


 

Dudi Sela ukázal, že je ve formě, porazil Němce Benjamina Beckera 61, 63, 26, 62, ve 2.kole má nepříjemného soupeře, kterým je Fernando Verdasco.

Vynikající výkon podal Lukáš Rosol v utkání s Japoncem Taro Danielem. Po 5 setech 76, 75, 57, 67, 61 postoupil do 2.kola, kde na něho čeká Američan Jack Sock (25). Těžší úlohu má Radek Štěpánek, jeho protivníkem je Stan Wawrinka (4).

Dvojčata Kristýna Plíšková (kvalifikantka) a 9.nasazená Karolína Plíšková jsou obě v 2.kole. Kristýna má za soupeřku Monicu Puig z Porto Rica, Karolína se střetne s Julií Goergesovou z Německa, věříme, že dvojčata své zápasy vyhrají.

Denisa Allertová je dalším českým želízkem v ohni AO. V úvodu (někteří tvrdí, že nečekaně) porazila extravagantní Američanku Bethanii Mattek-Sands ve 3 setech. Nyní si musí poradit s Němkou Sabinou Lisickou, která je 30.nasazená. Věříme, že se to Denise podaří.

Byly vylosovány i čtyřhry. Partnerem Lukáše Rosola je Igor Zelenay, Radek Štěpánek si vybral Kanaďana Daniela Nestora, Lukáš Dlouhý s Jiřím Veselým tvoří český pár. Jonathan (Yoni) Erlich bude hrát spolu s Britem Colinem Flemingem, slovensko-ukrajinský pár tvoří Milan Kližan a Sergej Stachovský.

S 13 startují Julia Goerges a Karolína Plíšková, slovenským párem je Jeanette Husárová s Annou Schmiedlovou, český pár Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká jsou nasazenou 7. Denisa Allertová se dohodla s Holanďankou Demi Schuursovou. Los byl pro ně nepříjemný, soupeřkami jsou pro ně na 2 nasazený pár z Tajwanu. Barbora Strýcová s Mirjanou Lučič – Baroni z Chorvatska je dalším párem s českou účastí.

Průběh turnaje prý zítra naruší déšť.

Sdílet:

One Response to “Několik nečekaných výsledků prvního kola Australian Open”

  1. Vintíř napsal:

    Je tu nepřesnost: Rumunka Halepová prohrála s Čínankou Žang a ne Ženg.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com